Izvor: Sputnik Srbija
29.08.2022 u 15:55
0

MEDIJI: Avioni britanske vojne avijacije prebaciće se na regionalne civilne aerodrome prvi put od vremena Drugog svetskog rata, zbog rasta napetosti u odnosima s Rusijom!

Avioni britanske vojne avijacije prebaciće se na regionalne civilne aerodrome prvi put od vremena Drugog svetskog rata, zbog rasta napetosti u odnosima s Rusijom, prenosi list „Dejli ekspres“.

„Regionalni aerodromi se pripremaju za prijem borbenih aviona prvi put od vremena Drugog svetskog rata, usled jačanja napetosti u odnosima s Rusijom“, prenosi list.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako se navodi u tekstu, tokom probnih letova u septembru lovci „jurofajter tifon“ i F-35, koji su bazirani u grofivijama Norfolk i Linkolnšir u Škotskoj, biće podeljeni na manje grupe i razmešteni na nekoliko regionalnih aeorodroma koji imaju odgovarajuće piste.

ŠOKANTNE TVRDNJE: Pokušaji Zapada da angažuje pilote sovjetskih aviona iz Poljske i drugih istočnoevropskih zemalja nisu uspeli, a oni koji su na takve ugovore pristali „već u grobovima ili bolnicama“!

List dodaje da je cilj premeštanja aviona da se osigura da snage za brzo reagovanje britanske avijacije izdrže direktne napade na svoje baze.

Predstavnici Ministarstva odbrane Velike Britanije su nekoliko puta u proteklih godinu dana posećivali regionalne civilne aerodrome kako bi proverili koliko aviona, rezervnih kapaciteta i posada može da se razmesti na njima u vanrednoj situaciji.

List navodi da će se premeštanje borbenih aviona odvijati u okviru koncepcije Agile Combat Employment (ACE), koja je usmerena na to da se kraljevskoj avijaciji omogući da deluje s većeg broja baza, kako bi bila pouzdanija i prilagodljivija.

Ta koncepija je razrađivana duže od godinu dana i bila je namenjena prevashodno za korišćenje aviona u potencijalnim žarištima širom sveta, kao što su Indo-pacifički region, Bliski istok ili istočni bokovi NATO-a u Evropi.

List dodaje da je nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini program ubrzan i proširen na celu britansku teritoriju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter