Izvor: Sputnik Srbija
21.07.2022 u 14:27
0

MERKOSUR „ODUVAO“ ZELENSKOG: Ukrajina je već obaveštena da nema uslova za dijalog! Zelenski neće govoriti na samitu!

Južnoamerička trgovinska organizacija Merkosur neće voditi dijalog sa ukrajinskim predsednikom Vladimirom Zelenskim i neće mu dozvoliti da govori na samitu koji se ovih dana održava u gradu Luka, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Paragvaja Raul Kano.

„Merkosur svoje odluke donosi na osnovu konsenzusa, a u vezi sa ovim nastupom (Zelenskog pred učesnicima samita) nije bilo konsenzusa. Ukrajina je već obaveštena da nema uslova za dijalog između Merkosura i Zelenskog“, rekao je on na konferenciji za štampu tokom samita koji se održava od 20. do 21. jula.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

U UKRAJINSKOM GRANATIRANJU DNR POGINULA TRI CIVILA: Likvidirano 20 pripadnika ukrajinskih oružanih formacija

Predsednici Ukrajine i Paragvaja razgovarali su 6. jula. Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova ove južnoameričke zemlje, Zelenski je, između ostalog, tražio mogućnost da se obrati liderima organizacije na temu rusko-ukrajinskog sukoba.

Merkosur je zajedničko tržište južnoameričkih zemalja koje objedinjuje Argentinu, Urugvaj, Paragvaj i Brazil. Kao punopravno udruženje, stvoreno je 1991. godine, kada su strane potpisale sporazum o stvaranju carinske unije i zajedničkog tržišta u paragvajskoj prestonici Asunsionu. Merkosurobjedinjuje 250 miliona ljudi i više od 75 odsto ukupnog BDP-a kontinenta. Trenutno udruženjem predsedava Paragvaj.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter