Izvor: HAPPY BSC
27.12.2022 u 21:47
0

MLADEN OBRADOVIĆ U EMISIJI AKTUELNOSTI: Zima – pouzdano rusko oružje protiv agresije zapada

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o stanju na ratišu u Ukrajini, o predstojećoj zimi, budućem mirvnim pregovorima ali i o uticaju SAD na Ukrajinu i Evropsku uniju. 

Na ove teme ali i ostale aktuelna dešavanja govorili su Dr. Radovan Kalabić, istoriograf, Mladen Obradović iz organizacije „Srbi za Ruse“ i Mitar Kovač general.

„Zapad je želeo da iskoristii gas i naftu kao i ostale energente protiv Rusije jer su mislli da će ruska privreda biti bačena na kolena kao i da će prouzrokovati potpuni slom Moskve, ali to se na njihovu žalost nije dogodilo, i sada je nastupila zima – pouzdano rusko oružje protiv agresije zapada“ rekao je Obradović i doda da !ako zapad bude uveo dodatne sankcije Rusiji to će samo govoriti o tome da su zapadni političari  izgubili kompas „.

MELONI RAZGOVARALA SA ZELENSKIM: Ukrajina dobija političku, vojnu i ekonomsku podršku Italije i 10 miliona evra pomoći

Odgovarjaući na pitanje ko je najveći gubitnik u ovom ratu osim Ukrajine, Obradović je kategorično rekao da je to Evropa. „Blumberg je nedavno izašao s procenom da je Evropa za sada, zbog sankcija koje je uvela Rusiji izgubila oko bilion evra. Evropa je bogat kontinent, ali do tog bogatstva ona je dolazila pljačkajući afričke, azijske i američke zemlje kao kolonijalni gospodari. Nemačka, ako glavna popluga Evrope je ostvarila svoje bogatsktvo zahvaljujući jeftinom ruskom gasu. U Nemačkoj, onom istočnom delu zemlje su nedavno održani masovni protesti zbog povećanja cena gasa“, podvukao je Obradović.

Osvrnuvši se na sukobe, Obradović je rekao da SAD najviše odgovara da rat što duže traje. „Rusi su upoznati s amričkim planovima da sukob traje do 2025. godine, ali Moskva ima odgovor na taj pla i ona je na to spremna. Putin je uvek davao mogućnost i vreme da se dođe do rešenja mirnim putem, ali kada je uvideo da to toga ne može da dođe onda je munjevito krenuo u vojnu ofanzivu“, napomenuo je Obradović i dodao da je Rusija nedavno proširila svoje granice dobivši četiri nove oblasti i više desetina miliona stanovnika.

Na temu ekonomije i ekonomske politike Ukrajine, Obradović je naglasio da Kijeva nema sposobnost da sam ostvari budžet koji je potreban da bi podmirio svoje građane. „Ne treba zaboraviti da je Ukrajina uz Moldaviju pre specijalne vojne operacije bila u najlošijem ekonomskom stanju u Evropi. Dobar deo stanovnitšta u zapadnom delu Ukrajine misli da će ih deo evropske porodice prigrliti i da će tako bolje živeti, ali to je samo iluzija“, zaključio je Obradović.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter