Izvor: HAPPY BSC
27.12.2022 u 22:14
0

GENERAL MITAR KOVAČ U EMISIJI AKTUELNOSTI: Ukrajinska privreda je propala, zavisi od Zapadne milostinje

Tokom informativne emisije „Aktuelnosti“ ove večeri govorilo se o stanju na ratišu u Ukrajini, o predstojećoj zimi, budućem mirvnim pregovorima ali i o uticaju SAD na Ukrajinu i Evropsku uniju. 

Na ove teme ali i ostale aktuelna dešavanja govorili su Dr. Radovan Kalabić, istoriograf, Mladen Obradović iz organizacije „Srbi za Ruse“ i Mitar Kovač general.

„Ruska Federacija polaže dovoljno pažnje Belorusiji jer se ona nalazi na prvoj liniji fronta. Moskva snabdeva Minsk savremenim oružjem i raketnim sistemim kao što je Iskander. Rusija može i s tetirorije Belorusije da napadne neprijatelja u Ukrajini. Pitanje koje brine Zapad i NATO je kuda će krenuti slobodne ruske snage, da li iz Rusije ili iz Belorusije. Narod Belorusije stoji čvrsto uz vlast svoje zemlje ali i uz vlast Rusije“, naglasio je Kovač i dodao da je maliprekid koji je usledio na ratištu zapravo „došao zbog toga što su Rusi ponudili Ukrajini da se povuče s teritorija koje je Rusija prisvojila“ . Kovač je istakao da SAD nameću dugotrajnost ovog rata dokle god Kijev  može da popuni brojnost svoje vojske.  

„PUTINOVA NAJBOLJA STRATEGIJA JE NAJOKRUTNIJA“: Ukrajina i Rusija se suočavaju sa ključnim odlukama koje bi mogle da preoblikuju tok rata!

Govoreći o uticaju SAD Kovač je primetio da sve što nije pod direktnom kontolom NATO i Vašingtona oni smatraju da se tu može ispoljiti nekakav ruski uticaj. „Njima su problem takođe Srbija i Republika srpska. U BiH se primenjuje kriterijum umanjenje nadležnosti RS, dok za Kosovo žele da bude nezavisna država kao i da se Beograd privoli da to podrži“, podvukao je Kovač.

Govoreći o ekonomskoj situaciji Ukrajine Kovač je podvukao da je privreda Ukrajine u dobroj meri devastirana. „Ukrajina nema više energije, nema privrede, zavisi od donacija sa zapada. Samo joj je Amerika dala oko 24 milijarde, a planirano je da za sledeću godinu izdvoji za Kijev 44 milijarde“, napominje Kovač i dodaje da Kijev zavisi od zapadne milostinje. „Ukrajini neće pomoći ni protivvazdušni sistem Patriot, jer taj nivo borbenog sistema moći će eventualno da brani damo jedan deo Kijeva“.

Govoreći o tome da će protivvazdušni sistem Patriot biti u upotrebi ukrajinskih odbrambenih snaga za manje od šest meseci Kovač je rekao da su o tom sistemu Kijev Ii Vašington govorili mnogo pre nego što je Zelenski boravio u Vašingtonu. „Obuk ukrajinskih vojnika na sistemu Patriot je već počela i zato je rečeno da će trajati manje od šest meseci. Poseta Zelenskog Vašintonu bio je prilika da SAD kažu kako žele da poboljšaju ukrajinsku ofanzivnu moć“, zaključio je Kovač.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter