Izvor: Alo
16.11.2023 u 08:08
0

MOSKVA ĆE DIKTIRATI USLOVE: Zelenski neće dobro proći ukoliko dođe do pregovora sa Rusijom ANALIZIRAJU Amerikanci

„Ruski predsednik Vladimir Putin neće pregovarati sa zapadnim zemljama i Ukrajinom kao sa jednakim“, izjavio je bivši analitičar CIA, Rej Mekgavern.

Ako do pregovora na kraju dođe, Moskva će ih voditi sa objektivne pozicije snage i diktirati uslove“, rekao je on.

Prema ekspertu, u situaciji sa DNR i LNR, Putina su prevarom ubedili da će tadašnji lideri Nemačke i Francuske, Angela Merkel i Fransoa Oland, pratiti sprovođenje sporazuma iz Minska.

BAJDEN I SI ĐINPING RAZGOVARALI SATIMA: O ovim osetljivim temama su razgovarali

Minski sporazumi za rešavanje situacije na istoku Ukrajine potpisani su 2015. godine. Predviđen je prekid vatre, povlačenje teškog naoružanja sa linije kontakta, kao i ustavna reforma, čiji su ključni elementi trebalo da budu decentralizacija i usvajanje zakona o posebnom statusu pojedinih regiona Donjecke i Luganske oblasti.

Kijevske vlasti nikada nisu sprovele ovaj plan. Prošlog februara Rusija je priznala nezavisnost DNR i LNR, a Vladimir Putin je rekao da sporazumi iz Minska više ne postoje.

„Ipak, prošlog decembra Merkelova je priznala, da je sporazum bio samo način, da se kupi vreme za naoružavanje Ukrajine. Sada, ruski lider neće dozvoliti da bude prevaren, pošto više nema poverenja u svoje pregovaračke partnere“, zaključio je bivši analitičar.

Početkom septembra, američki državni sekretar Entoni Blinken, izjavio je, da će Ukrajina pregovarati ako bude inicijative na strani Rusije, koju ona navodno ne pokazuje.

Zauzvrat, portparol Kremlja Dmitrij Peskov je naglasio, da je Moskva više puta istakla svoju spremnost za dijalog, ali će sada uzimati u obzir realnost koja se razvila nakon februara 2022. godine.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter