Izvor: TANJUG
16.11.2023 u 08:20
0

NISU HTELI NI DA IH SALUŠAJU: Porodice talaca koje je oteo Hamas oštro kritikuju izraelske vlasti, traže od Netanjahua slobodu za svoje najbliže

Porodice izraelskih talaca koje pripadnici Hamasa drže u Gazi oštro su kritikovale članove Kabineta bezbednosti i naveli da su tražili da se sastanu sa njima, ali da oni to nisu prihvatili.

Naveli su da ne znaju šta su zahtevi Izraela u pregovorima o oslobađanju talaca, preneo je izraelski list „Harec“.

Porodice, koje već dva dana marširaju na putu ka kabinetu izraelskog premijera Benjamina Netanjahua u Jerusalimu, prošle su u sredu od Ber Jakova, grada u centralnom delu Izraela, ka jugu do kibuca Gezer.

Porodice će danas otići u porodičnu kuću vojnika Noe Marcijana u Modinu, čija je smrt objavljena u utorak.

Na kraju dana se očekuje da stignu do Latrona, koji je 32 kilometra udaljen od Jerusalima.

Porodice Izraelaca koje Hamas drži kao taoce u Pojasu Gaze, zajedno sa ljudima koji ih podržavaju, krenule su juče iz Tel Aviva u petodnevni protestni marš ka Jerusalimu, uz pozive na oslobađanje talaca.

Demonstranti će u Jerusalimu od Netanjahua zatražiti slobodu svojih najmilijih.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter