Izvor: BSC Happy
09.04.2023 u 09:13
0

IZOPŠTAVANJE RUSIJE: Moskva izbačena iz nekoliko tela UN!

Rusija je ove nedelje izgubila izbore za tri tela Ujedinjenih nacija, što je znak da je protivljenje njenoJ operaciji u  Ukrajini pre više od godinu dana i dalje snažno.

Glasovi u 54-članom Ekonomskom i socijalnom savetu UN-a su usledili nakon usvajanja šest neobavezujućih rezolucija protiv Rusije od strane 193-člane Generalne skupštine UN-a.

Poslednji — 23. februara, uoči prve godišnjice invazije — pozvao je Moskvu da prekine neprijateljstva i povuče svoje snage i usvojen je sa 141 protiv 7 uz 32 uzdržana.

„ON JE VOJNIK KOJI ĆE VEČNO ŽIVETI“: Rusija se okupila da oda počast Vladlenu Tatarskom! (VIDEO)

U glasanju ECOSOC-a, Rusija je u velikoj većini poražena od Rumunije za mesto u Komisiji za status žena.

Izgubila je od Estonije da bude član izvršnog odbora UNICEF-a za decu. A poražena je od Jermenije i Češke u tajnim glasanjima za članstvo u Komisiji za prevenciju kriminala i krivično pravosuđe.

Ambasadorka SAD Linda Tomas-Grinfild rekla je nakon glasanja u sredu:

„Ovo je jasan signal članica ECOSOC-a da nijedna zemlja ne bi trebalo da zauzima pozicije u kritičnim telima UN kada ona flagrantno krše Povelju UN.

NI RAT NI TERORISTIČKI NAPADI IM NE LOME VOLJU: Protesti u Izraelu sve gori!

U glasanju za članove 14 komisija, odbora i ekspertskih grupa koje ECOSOC nadgleda, Rusija je aklamacijom izabrana u Komisiju za društveni razvoj – od koje su Sjedinjene Države i Ujedinjeno Kraljevstvo odvojile svoje zemlje, rekavši da invazija Rusije krši međunarodno pravo, a ukrajinsko teritorijalni integritet.

Rusija je takođe izabrana aklamacijom u Međuvladinu radnu grupu eksperata za međunarodne standarde računovodstva i izveštavanja,

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter