Izvor: BSC Happy
09.04.2023 u 08:51
0

„ON JE VOJNIK KOJI ĆE VEČNO ŽIVETI“: Rusija se okupila da oda počast Vladlenu Tatarskom! (VIDEO)

Stotine ožalošćenih, uključujući vođu ruske privatne milicije Vagner, prisustvovalo je u subotu sahrani proratnog blogera Vladlena Tatarskog, koji je ubijen 2. aprila u eksploziji bombe u kafiću za koju Moskva okrivljuje Ukrajinu.

Rusija je u utorak optužila Darju Trepovu (26) za teroristička dela zbog ubistva Tatarskog u kafiću u Sankt Peterburgu gde je trebalo da razgovara. Njoj je određen pritvor i mogla bi da se suoči sa kaznom do 20 godina zatvora. 

Četrdesetogodišnji Tatarski, čije je pravo ime bilo Maksim Fomin, dobio je vojne počasti, uključujući pozdrav i vojni orkestar na sahrani na moskovskom groblju Trojekurovskoe zbog njegovog prethodnog učešća u vojnim operacijama u istočnoj Ukrajini.

RATNE IGRE KINE: Tajvan sve više upozorava i moli za pomoć!

Boreći se sa kijevskim snagama. Tatarski je bio među najpoznatijim članovima uticajne grupe blogera koji su dali stalni komentar o borbama u Ukrajini. Često je bio oštar prema ruskom odbrambenom establišmentu, ali je snažno podržavao akcije Moskve u Ukrajini i rekao da ih treba agresivnije sprovoditi.

 – Vladlen je dokazao da danas linija fronta prolazi svuda: u zoni vojnih akcija, pozadi i u gradovima, u srcima i umovima – rekla je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, napominjući da je poginuo u centru mirnog Sankt Peterburga od ruku terorista“.

Tatarski je obavio opsežna izveštavanja na linijama fronta u Ukrajini i bio je povezan sa šefom Vagner grupe Jevgenijem Prigožinom, koji se u subotu zahvalio blogeru u ime njegovih boraca.

 – Vladlen Tatarski je učinio mnogo da bismo krenuli ka pobedi i uništili neprijatelja –  citirala je Prigožinova pres služba.

 – On je vojnik koji će ostati sa nama, čiji će glas večno živeti… – rekao je Prigožin.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter