Izvor: Tanjug
01.07.2023 u 07:52
1

EMBARGO: MOSKVA zabranila ulaz POLJSKIM KAMIONIMA – STRAHOVIT KONTRAUDAR nakon izjava poljskog premijera

Ruska vlada zabranila je poljskim kamionima da prevoze robu unutar Rusije, ali je iz te odluke izuzeta roba od ključnog značaja, saopštilo je Ministarstvo saobraćaja.

U saopštenju se precizira da se odluka ne odnosi na lekove i medicinsku opremu, preneli su ruski mediji.

Dodaje se da se zabrana ne odnosi na transport u Kalinjingradskoj oblasti, kako bi bilo obezbeđeno nesmetano snabdevanje te ruske esklave.

NEKADA CENTAR ANTINATO PAKTA DANAS ROB ALIJANSE: VARŠAVA traži AMERIČKO TAKTIČKO NUKLEARNO NAORUŽANJE na SVOJOJ TERITORIJI

Ruska Državna duma je u maju dala predlog da se zabrani tranzit poljskih kamiona kroz Rusiju, dopunjavanje goriva po maloprodajnim cenama, kao i da im se odrede cene na nivou Evropske unije.

Vlada je od 10. oktobra 2022. uvela zabranu drumskog prevoza robe iz zemalja EU, Velike Britanije, Norveške i Ukrajine. Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja, isporuka robe iz, kako ih Moskva naziva, „neprijateljskih zemalja“ se obavlja pretovarom robe ili ponovnim kačenjem poluprikolice na ruske i beloruske kamione.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “EMBARGO: MOSKVA zabranila ulaz POLJSKIM KAMIONIMA – STRAHOVIT KONTRAUDAR nakon izjava poljskog premijera”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter