Izvor: Sputnjik
01.07.2023 u 07:38
0

FRANCUSKA SITNO BROJI DO RASPADA I NOVE REVOLUCIJE: Plamen PROTESTA zahvatio celu zemlju, POLICIJA SVE REPRESIVNIJA (VIDEO)

Francuska policija pokušava da rastera demonstrante koji su se, uprkos zabrani, okupili večeras na trgu Konkord u Parizu, a protesti i neredi nakon ubistva tinejdžera nastavljeni su i u drugim gradovima širom zemlje.

Više stotina ljudi okupilo se na Trgu Konkord u francuskoj prestonici uprkos zabrani policije, a nemiri su se rasplamsali danas i u Marseju, Lionu, Tuluzu, Strazburu, Remsu i Lilu.
U Lilu je večeras došlo do sukoba demonstranata i policije, kada je policija odgovorila suzavcem na pirotehnička sredstva koje su bacali demonstranti sa kapuljačama.

Kako navodi BFM TV, u Strazburu su uhapšene 33 osobe nakon što je došlo do incidenata u centru grada, a u Marseju je uhapšeno 36 osoba, dok su dva policajca su lakše povređena kada su manje grupe demonstranata kamenicama gađale policiju.
Policijska stanica u Remsu zapaljena je i opljačkana tokom noći sa četvrtka na petak, a demonstranti su ukrali „odeću nacionalne policije sa sitoštampom“, saopštila je prefektura Marne.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žerlald Darmanen rekao je za televiziju TF1 da će večeras biti raspoređeno 45.000 policajaca i žandarma širom zemlje.

OGLASIO SE FRANCUSKI MINISTAR POLICIJE: Stanje ALARMANTNO, 45.000 policajaca izašlo na ulice

On je dodao da će biti mobilisane „specijalizovane jedinice“, kao što su elitne taktičke jedinice francuske policije RAID, Brigada za istraživanje i intervencije (BRI) i Nacionalna interventna grupa žandarmerije.
Darmanen je rekao da vlada „ne isključuje hipotezu“ o mogućem uspostavljanju vanrednog stanja u zemlji.
 – Naredni sati će biti odlučujući i znam da mogu da računam na vaše besprekorne napore –  poručio je Darmanen vatrogascima i policajcima koji nastoje da uguše nemire.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter