Izvor: oružje online
01.07.2023 u 08:31
0

SAMO ŠTO NE ZAPLAČE: ZALUŽNI osudio ZAPAD zbog zamerki na KOLAPS KONTRAOFANZIVE

Valerij Zalužni, glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine i član Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine, rekao je da ukrajinski vojnici plaćaju krvlju da oslobode svaki metar ukrajinske zemlje, pa ga uznemiravaju komentari drugih da se kontraofanziva odvija mnogo sporijim tempom od očekivanog.

Činjenica je da su čak i vodeći propagandni mediji u Americi, poput NYT, WP, FT i Blumberga, počeli da pišu o neuspešnoj kontraofanzivi kao i masovnim gubicima u redovima Kijeva, posebno opreme dobijene sa zapada.


Zato me ljuti kada čujem da je dugo očekivana ukrajinska kontraofanziva na istoku i jugu zemlje počela sporije nego što se očekivalo -rekao je Valeri Zalužni u intervjuu za Vašington post.

EMBARGO: MOSKVA zabranila ulaz POLJSKIM KAMIONIMA – STRAHOVIT KONTRAUDAR nakon izjava poljskog premijera

Prema njegovim rečima, njegove trupe napreduju svakog dana, čak i ako je to samo 500 metara“.

– Ovo nije predstava. Ovo nije emisija koju ceo svet gleda i na koju se kladi ili bilo šta drugo. Svaki dan se krvlju plaća svaki metar – rekao je ukrajinski general.

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine je naglasio da je za brže napredovanje ukrajinske kontraofanzive potrebno mnogo više naoružanja i nadmoć u vazduhu koja se može postići ako im Zapad pošalje još oružja posebno borbenih aviona F-16.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter