Izvor: Tanjug
14.09.2021 u 18:08
0

MUTAKI: Talibanska vlada NEĆE DOZVOLITI militantima da koriste Avganistan za napade na druge

 Miinistar spoljnih poslova u novoj talibanskoj vladi Avganistana, Molavi Amir Kan Mutaki, rekao je danas da vlada ostaje posvećena obećanju da neće dozvoliti militantima da koriste teritoriju te zemlje za napade na druge.

PROČITAJTE JOŠ:  BORELJ: Evropskoj uniji ne preostaje ništa drugo nego da razgovara sa talibanima

„Nećemo dozvoliti ni jednom pojedincu ili grupi da koristi našu teritoriju protiv bilo koje druge zemlje“, rekao je Mutaki, što je prvi komentar jednog člana talibanske vlade o sporazumu postignutom prošle godine sa SAD, prema kojem su talibani obećali da raskinu veze sa Al Kaidom i drugim militantnim grupama i da obezbede da one ne napadaju druge zemlje sa teritorije Avganistana.

VAŽNO:  ERDOGAN: Turska nema kapacitet za novi izbeglički talas

Mutaki je, na prvoj konferenciji za novinare od kada su pre nedelju dana talibani formirali privremenu vladu, odbio da kaže koliko će trajati njen mandat, niti da li će u nju ući i predstavnici drugih grupacija, manjina ili žene.

Na pitanje da li će u Avganistanu biti novih izbora, on je zahtevao da se druge zemlje ne mešaju u unutrašnje stvari Avganistana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter