Izvor: Alo.rs
29.01.2024 u 12:56
0

NEMA SVETLA NA KRAJU UKRAJINSKOG TUNELA: Borelj priznao da sankcije nisu uništile Rusiju

Evropske sankcije nisu uspele da unište rusku odbrambenu industriju i sada Evropska unija ne vidi svetlo na kraju ukrajinskog tunela, izjavio je šef evropske diplomatije Žozep Borelj, govoreći na forumu za investicije u transportu EU-Centralna Azija. Investicioni forum se održava u Briselu.

Borelj je naglasio da je „Evropska unija uvela opsežne sankcije Rusiji“ koje su, po njegovom mišljenju, „značajno oslabile rusku vojnu mašinu, ali ona i dalje postoji“.

– Rat se nastavlja i borbe se samo intenziviraju, a mi ne vidimo svetlo na kraju ukrajinskog tunela – ocenio je on.

„BRSTE“ SVETSKU POLITIKU, A NE ZNAJU OSNOVNO! URUSLA FON DER LAJEN razbesnela na DAN HOLOKAUSTA sve POLJAKE i JEVREJE – rekla da je AUŠVIC POLJSKI LOGOR!

– Da bi sankcije bile efikasne, potrebna nam je puna saradnja naših partnera. Pažljivo pratimo trgovinu između EU, zemalja Centralne Azije i Rusije, pokušavamo da analiziramo mehanizam koji nam omogućava da zaobiđemo naše sankcije i moramo povećati našu saradnju u ovoj oblasti, jer nam je potrebno međunarodno partnerstvo da bismo se suočili sa globalnim izazovima – objasnio je Borelj.

On je takođe dodao da razvoj saobraćajne infrastrukture i jačanje saobraćajnih veza između EU i zemalja Centralne Azije moraju pre svega da „odgovaraju političkim zadacima za povećanje saradnje radi bolje budućnosti kroz jačanje ekonomskih veza i zaštitu zajedničkih vrednosti“.

Borelj je dodao da su pre četiri godine zemlje ovog regiona „bile pomalo na stranputici“, ali da su sada „u centru događaja“ i Evropska unija želi da ojača partnerske odnose sa njima.

Investicioni forum o saobraćajnim vezama između EU i zemalja Centralne Azije održava se u Briselu uz učešće predstavnika Kirgizije, Uzbekistana, Kazahstana, Tadžikistana i Turkmenistana.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter