Izvor: BSC Happy/Sputnik
28.06.2023 u 12:46
0

NEMAČKI MINISTAR ODBRANE: Prognozira kučan period sukoba u Ukrajini

Od Berlina za Kijev još 2,7 milijardi evra

Ministar odbrane Nemačke, Boris Pistorijus, smatra da će ova godina i naredni meseci biti odlučujući za situaciju u Ukrajini.

„Ovo će vrlo verovatno biti odlučujuća godina, ovo su sada ključni meseci. Računam na veliku ofanzivu, na kontraofanzivu, a sve ostalo će se rešiti“, rekao je Pistorijus uoči posete Sjedinjenim Američkim Državama.

Kako je dodao, zbog toga je Nemačka pre nekoliko nedelja izdvojila još jedan paket pomoći Kijevu u visini od 2,7 milijardi evra. Pistorijus je poručio da će vojna pomoć Berlina biti dugoročna.

NEMAČKA IMA NOVOG MINISTRA ODBRANE: Boris Pistorijus položio zakletvu

Ukrajinska kontraofanziva na južno-donjeckom, zaporoškom i artjomovskom pravcu počela je 4. juna. Kako je rekao ruski predsednik Vladimir Putin, Kijev je od početka takozvane kontraofanzive izgubio 259 tenkova i 780 oklopnih vozila, a samo na orehovskom pravcu u poslednjoj sedmici izgubio je 41 tenk i 102 oklopna vozila. Putin je ranije rekao da ukrajinske trupe tokom ofanzive trpe velike gubitke i da nemaju uspeha ni u jednom pravcu.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter