Izvor: Kurir
05.03.2024 u 07:53
0

NEPOBEDIV! Tramp ODUVAO Niki Hejli na izborima u Severnoj Dakoti, pobedom najavio Superutorak!

Donald Tramp, bivši američki predsednik, ostvario je novu pobedu nad Niki Hejli, bivšom ambasadorkom SAD u UN, u trci za predsedničku nominaciju Republikanske partije.

NBC njuz prenosi da je Tramp na stranačkom kokusu, održanom juče u Severnoj Dakoti, osvojio svih 29 delegata iz te savezne države. Nakon 99 odsto prebrojanih glasova on je imao 84,4 odsto podrške, a Hejli 14,1 odsto, a svaki rezultat iznad 60 odsto znači da kandidat koji je toliko dobio može da računa na sve delegate i nema potrebe za proporcionalnom podelom.

Kokus u Severnoj Dakoti bilo je poslednje izjašnjavanje republikanaca pred Superutorak, današnje glasanje tokom kojeg se održavaju unutarstranački izbori u 15 saveznih država i Američkoj Samoi, prekookeanskoj teritoriji SAD.

ATENTAT NA TRAMPA BIĆE IZVRŠEN NA PUTINOV ROĐENDAN? Vašingtonska demokratska močvara ne zna kako da ga zaustavi! ON JE NA KORAK OD POBEDE ILI OD UBISTVA!

Američka televizija podseća da je Hejli do sada uspela da pobedi samo na unutarstranačkim izborima održanim proteklog vikenda u prestonici Vašingtonu, ali je već imala i nešto delegata osvojenih zahvaljujući proporcionalnom sistemu podele na ranijim glasanjima u saveznim državama.

Tramp sada ima 276 delegata za završnu Republikansku nacionalnu konvenciju na kojoj će na leto biti izabran stranački kandidat za Belu kuću, dok je 43 njih trenutno na strani Hejli.

Danas će, na Superutorak, u igri biti 865 republikanskih delegata, što je najveći broj koji će kandidat moći da se osvoji tokom jednodnevnog glasanja u ovoj trci.

Demokratska partija aktuelnog predsednika Džoa Bajdena će unutarstranačke izbore u Severnoj Dakoti održati 30. marta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter