Izvor:
05.03.2024 u 07:47
1

POTVRĐENE NAJCRNJE SLUTNJE: Hamasovci 7. oktobra počinili STRAVIČNE zločine, istraga UN dokazala okrutna mučenja i grupna silovanja

Istraživački tim Ujedinjenih nacija zaključio je da postoje "uverljivi dokazi" da su pripadnici palestinske militantne grupe Hamas, tokom napada na Izrael 7. oktobra, počinili seksualno nasilje, uključujući silovanje i grupno silovanje, piše BBC.

Istraga, koju je vodila Pramila Paten, posebna predstavnica UN-a za seksualno nasilje u sukobima, utvrdila je da postoje „uverljive informacije“ da su taoci bili izloženi seksualnom nasilju.

U izveštaju se navodi da, „uprkos zajedničkim naporima da se podstaknu“ žrtve da svedoče, tim nije uspeo da intervjuiše nijednu od njih. Pojedini navodi o silovanju i seksualnom nasilju nisu mogli biti provereni ili su bili „neutemeljeni“, dodaje se u izveštaju. Istraživački tim UN-a bio je u Izraelu između 29. januara i 14. februara, a 10 članova tima prikupljalo je i proveravalo optužbe i navode o seksualnom zlostavljanju, saopštio je UN. Održana su i 33 sastanka sa predstavnicima Izraela, a pregledano je više od 5.000 fotografija i 50 sati video zapisa.

„Utvrđeno je da postoje razumni razlozi za verovanje da se seksualno nasilje povezano sa sukobom dogodilo na više lokacija tokom napada 7. oktobra“, stoji u izveštaju UN-a. Dodaje se da se to dogodilo na najmanje tri lokacije – na mestu muzičkog festivala Nova i u okolini, na putu 232 i u kibucu Reim. U izveštaju UN navodi se da je istraživački tim „našao jasne i uverljive informacije da je nad taocima počinjeno seksualno nasilje, uključujući silovanje, mučenje, okrutno, neljudsko i ponižavajuće postupanje“. Takođe je rečeno da „ima razumnih razloga za verovanje da bi takvo nasilje moglo biti u toku protiv onih koji su još u zatočeništvu“.

OVAKO ĆE POČETI UDAR NA RUSIJU: Ministarstvo odbrane provalilo PAKLENI PLAN, neprijatelj priprema NOVI TIP vojske!

Hamas odbacuje optužbe da su njihovi pripadnici seksualno zlostavljali žene tokom napada. Naoružani pripadnici Hamasa upali su u južni Izrael 7. oktobra, kada je ubijeno oko 1.200 ljudi, a 253 osobe su Hamasovci uzeli za taoce. Izrael je odgovorio pokretanjem vojne ofanzive u Gazi, tokom koje je do sada ubijeno najmanje 30.500 ljudi, prema ministarstvu zdravlja u Gazi kojim upravlja Hamas. „Izrael pozdravlja konačno priznanje da je Hamas počinio seksualne zločine“, rekao je Lior Hajat, portparol izraelskog ministarstva spoljnih poslova reagujući na sadržaj izveštaja.

Dodao je da Izrael sada „poziva na momentalno sazivanje Saveta bezbednosti UN-a sa ciljem označavanja Hamasa kao terorističke organizacije i nametanja međunarodnih sankcija protiv njih“. Hajat je istovremeno odbacio izveštaj UN-ovog tima o navodima o seksualnom nasilju nad palestinskim muškarcima i ženama u zatvorima, tokom pretresa kuća i na kontrolnim tačkama nakon 7. oktobra.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POTVRĐENE NAJCRNJE SLUTNJE: Hamasovci 7. oktobra počinili STRAVIČNE zločine, istraga UN dokazala okrutna mučenja i grupna silovanja”

  1. A šta je problem u OUN .Oni dokazivali zločine Hamasovaca i sada reklamiraju na sva usta, a šta je bilo sa zločinima Izraelaca koji pobili 30-40 ooo civila i dece ,to vam ništa ne znači ,pa vi ste iz OUN gori zločinci od Hamasovaca i Izraelaca, gde mašete protiv Hamas a a ćutite za Izrailjske zločine. Vi ste obična pseta koja sede u OUN i navijate a ničemu ne služite.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter