Izvor: RIA Novosti
05.03.2024 u 07:25
3

OVAKO ĆE POČETI UDAR NA RUSIJU: Ministarstvo odbrane provalilo PAKLENI PLAN, neprijatelj priprema NOVI TIP vojske!

Protiv Rusije može biti pokrenuta vazdušno-kopnena ili vazdušno-morska operacija, koja će početi brzim globalnim udarom i istovremeno nekoliko masivnih raketnih i vazdušnih udara, proizilazi iz publikacije časopisa Vojna misao koji izdaje Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi u publikaciji, strani stručnjaci razmatraju stvaranje novog tipa vojnih formacija, takozvanih združenih operativnih formacija (JOF). To bi trebalo da budu specifične kompaktne visokomobilne višesferne grupe trupa, koje su sposobne da za kratko vreme nanesu sveobuhvatan poraz administrativno-političkoj i vojno-industrijskoj infrastrukturi neprijatelja u svim sferama: kopnenoj, pomorskoj, vazdušnoj, svemirskoj i informacionoj.

„Najočekivaniji oblici upotrebe OOF su vazdušno-kopnene (pomorske) operacije (kampanje). Štaviše, napad bi počeo sa vazdušnim (od 2030. godine – vazduhoplovnim, u budućnosti – svemirsko-vazdušnim) ofanzivnim operacijama, koje se sastoje od brzih globalnih udara i nekoliko (od dva do tri do pet do sedam) masivnih raketnih i vazdušnih udara. Istovremeno, avijacija će među prvima stupiti u borbena dejstva, kao najmanevarskija i najprilagodljivija vrsta trupa, eventualno čak i pre raspoređivanja glavne grupacije“, primećuje se u članku.

Autori pišu da će pre početka aktivne faze operacije neprijateljske operativne formacije sprovesti provokativne, demonstrativne, informativne i druge potencijalno agresivne akcije, u cilju kontrole situacije. Agresor će pojačati sve vidove izviđanja i sprovodiće redovne letove aviona i dronova u blizini državnih granica, uključujući letove strateških bombardera. Takođe je moguće izvođenje vežbi uz učešće grupa nosača aviona i brodova koji nose krstareće rakete.

AMERIČKI DIPLOMATA JE PRONAĐEN MRTAV: Oglasila se ambasada u Izraelu

Istovremeno, „Vojna misao“ pojašnjava da borbena i brojčana snaga ujedinjenih ujedinjenih snaga neprijatelja u mirnodopskim uslovima može biti 50-70 odsto sastava koji će delovati tokom rata.

„Na taj način, ovi faktori vojno proširuju sistem pretnji Ruskoj Federaciji, što formira nove zahteve za nivo bezbednosti Ruske Federacije, u kojoj Vazdušno-kosmičke snage imaju jednu od ključnih uloga“, navodi se u članku.

S tim u vezi, ističe časopis, sve veća uloga Vazdušno-kosmičkih snaga u ukupnoj strukturi vojnih sukoba pred njih postavlja nove zadatke. Konkretno, neophodno je opremiti Vazdušno-kosmičke snage Rusije novim i modernizovanim tipovima avijacionih kompleksa (uključujući dronove) i sistemima naoružanja, potrebno je uvesti perspektivne automatizovane sisteme upravljanja, potrebno je poboljšati obaveštajnu podršku i tako dalje.

Takođe, napominju autori, potrebno je razviti nove poglede na organizaciju borbene upotrebe avijacijskih snaga u mirnodopskom i ratnom vremenu, „koja odgovara postojećim i budućim oblicima upotrebe i metodama delovanja neprijateljskih vazdušno-kosmičkih sredstava.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “OVAKO ĆE POČETI UDAR NA RUSIJU: Ministarstvo odbrane provalilo PAKLENI PLAN, neprijatelj priprema NOVI TIP vojske!”

  1. Lakše je onome ko se brani nego onima koji napadaju.Tako će zapadni zločinci ,a nije prvi put da napadaju Rusiju, da zagade ceo prostor koji se graniči sa EU ,jer će biti toliko mrtvih civila i vojske da će to ući u anale svetske,ako se ne upotrebljava nuklearno, o gubicima zapadnih zločinaca ,jer provociraju i napadaju Rusiju. Nego ovaj pravdo ljubivi svet se nada da će Rusija krenuti preko određenih službi da uništava jednog po jednog zločinca koji vode politiku.

    4
    0
    Odgovori
  2. U prvim minutima takve operacije Zapad ostaje bez satelita i svih aviona tako da im ostaje samo kopnena vojska dokaz za to je rat u ukrajni gde je ruska avijacija zbog pvo bila na ivici nemoći zamislite šta bi tek Rusi uradili zapadnoj avijaciji kad je ukrajna uspela da obori toliki broj ruskih aviona helikoptera i dronova…
    Drugo pitanje je koliko bi zapadnih vojnih prodova preživelo jer videlo se u ovom ratu a i u Crvenom moru da su vojni brodovi gomila čelika…
    A u svakom trenutku Rusija ako se oseti ugroženom može da upotrebi nuklearke tako da od brzog „blic krig“ udara nema ništa.
    Bolje da ostave Rusiju na miru planeta će biti srećnije mesto za život.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter