Izvor: b92
08.01.2021 u 10:33
0

NEVIDLJIVA GRDOSIJA: Nova tehnologija smanjuje mogućnost da se tenk opazi za čak 80%

Osim što obezbeđuje dodatno vreme za reakciju, ova tehnologija dobro se pokazala i protiv veštačke inteligencije. odnosno dronova kojima ona upravlja.

OVO ĆE VAS ZANIMATI

DANAS JE DRUGI DAN BOŽIĆA: Slavi se Sabor Presvete Bogorodice, običaji su brojni

STANJE NA PUTEVIMA: Pojačanje saobraćaja, zastoji na izlazima iz zemlje

NOĆ U BEOGRADU: Hitna pomoć imala 98 poziva

Nedavno je isprobana nova kamuflažna tehnologija za tenkove, i to u Velikoj Britaniji.

U pitanju je pikselizovani „premaz“, kojim se smanjuje mogućnost da se tenk opazi za čak 80%

Dizajn novog premaza, nazvan „Multi-Colored Digital Camouflage Five“ sastoji se od mešavine petobojnih pikselizovanih „blokova“, sa različitim termičkim i infracrvenim svojstvima koja, a pogodan je i za ruralne i za urbane sredine.

Optimalna razdaljina kako bi ova tehnologija imala najveću efikasnost jeste između 300 i 1.000 metara a to i jeste domet na kojem se odvija većina tenkovskih borbi.

PROČITAJTE JOŠ:

VREMENSKA PROGNOZA ZA 8. JANUAR: Dan oblačan, na planinama sneg!

ERDOGAN PONOSAN NAJAVIO: Turska lansira svoj prvi satelit za komunikaciju u svemir

DNEVNI HOROSKOP ZA 8. JANUAR: Strelci, važno je da se rasteretite suvišnih briga!

Cilj dizajna je da se vojnicima obezbedi nekoliko dodatnih sekundi za prvo delovanje, dok neprijatelj nije opazio tenk.

Osim što obezbeđuje dodatno vreme za reakciju, ova tehnologija dobro se pokazala i protiv veštačke inteligencije odnosno dronova kojima ona upravlja.

Naime, dronovi koji se oslanjaju na vizuelni ili termički „potpis“ kako bi našli cilj, lako zamene kamuflirane tenkove sa nekim drugim vozilom, pa ih ne napadaju da ne bi rasipali municiju na „manje važne“ mete.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter