Izvor: BSC HAPPY
14.02.2023 u 14:12
0

NIJE VREME ZA ODUGOVLAČENJE SUKOBA: Nemački političar kritikovao odluka da Rusija ne bude pozvana na Minhensku konfenrenciju

Trebalo da bude mnogo više prostora za diplomatiju i spremnost za pregovore, rekao je Gizi.

Gregor Gizi, bivši lider nemačke levice i portparol za spoljne poslove te stranke u parlamentu, kritikovao je odluku da se zvaničnici iz Rusije ne pozovu na Minhensku bezbednosnu konferenciju, smatrajući da je to izgubljena prilika da se razgovara o mogućem prekidu vatre u Ukrajini.

– Naravno, takođe je neophodno razgovarati sa ruskim zvaničnicima ako želite da postignete prekid vatre i sprečite dalje smrti, povrede i štete – rekao je on u intervjuu za RND.

On je naglasio da je sada vreme za „hitan prekid vatre“, a ne za odugovlačenje sukoba.

– U tom smislu bi trebalo da bude mnogo više prostora za diplomatiju i spremnost za pregovore – rekao je on.

FRANCUSKI MINISTAR FINANSIJA POZVAO NA POOŠTRAVANJE SANKCIJA RUSIJI: „Moraju biti i biće pojačane u narednim mesecima“

Minhenska bezbednosna konferencija biće održana od 17. do 19. februara. Očekuje se da će učestvovati nekoliko stotina političara iz celog sveta, uključujući više od stotinu predsednika, premijera i ministara.

Među onima koji će prisustvovati konferenciji su potpredsednica SAD Kamala Haris, nemački kancelar Olaf Šolc, francuski predsednik Emanuel Makron, direktor Kancelarije Komisije za spoljne poslove Komunističke partije Kine (KPK) i član Politbiroa KPK Vang Ji, Francuski predsednik Sailu Niinisto, generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg, predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i generalni direktor Međunarodnog monetarnog fonda Kristalina Georgijeva.

Prema rečima predsedavajućeg Minhenske konferencije Kristofa Hojzgena, očekuje se i oko 20 ukrajinskih poslanika i nekoliko američkih senatora.

Ove godine na forum nije pozvan nijedan zvaničnik iz Rusije, ali će, prema Hojzgenu, doći „predstavnici ruskog civilnog društva“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter