Izvor:
14.02.2023 u 14:16
0

DA LI SU OVO DVA GLAVNA RAZLOGA ZBOG KOJIH JE MOLDAVIJA ZATVORILA VAZDUŠNI PROSTOR? Naredba će biti na snazi do 16. februara!

Ova odluka doneta je i stupa na snagu odmah. Prema njoj vazdušni prostor ove zemlje zatvoren će biti do 16. februara do 16 časova po lokalnom vremenu.

Vlasti u Moldaviji saopštile su da je doneta odluka da se vazdušni prostor te istočno evropske države koja se nalazi između Ukrajine i Rumunije zatvori.

MOLDAVIJA ZATVORILA SVOJ VAZDUŠNI PROSTOR: Izdato kratko objašnjenje, iz bezbednosnih razloga!

Ova odluka doneta je i stupa na snagu odmah. Prema njoj vazdušni prostor ove zemlje zatvoren će biti do 16. februara do 16 časova po lokalnom vremenu.

Iako zvanično nisu navedeni razlozi zbog čega su suspendovani svi letovi neformalno su se pojavila dva nepotvrđena razloga.

Prema prvo moldavske vlasti su dobile obaveštenje da je nepoznati dron uočen u VAP te zemlje. Kako javlja moldavski medij Libera glavni razlog takve odluke je taj što je nepoznati dron iz pravca Ukrajine uleteo u vazdušni postor te zemlje, nadleteo prestonicu Kišinjev gd je i uočen.

Prema drugoj verziji razlog za suspendovanje letova u vazdušnom prostoru te zemlje je velika aktivnost američke izviđačke avijacije na granicama te zemlje kao i veliki broj letova platformi poput EC-135, E-3A Sentry koji vrše intenzivno osmatranje kako bi se olakšalo lakše praće komunikacija i letova ruske avijacije na istoku Ukrajine.

Nacionalni avio prevoznik Er Moldova saopštio je da su letovi sa aerodroma Kišinjev svi obustavljeni i da su putnici obavešteni da prate sve rpomene u redu letenja na samom aerodromu ili onlajn.

Vojni potencijal Moldavije

Vojska Moldavije pod oružjem ima 6.000 aktivnih pripadnika i 12.000 rezervista.

Od naoružanja ima 381 oklopno vozilo, 10 tenkova i 2 borbena helikoptera sa kojima brani državu površine 33.846 kvadratnih kilometara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter