Izvor: Tanjug
01.11.2022 u 07:54
0

NIKAD IZAZOVNIJA BORBA U KIJEVU: 80 odsto stanovnika bez VODE, 350.000 domaćinstava ostalo bez električne energije!

Rusija je u ponedeljak sprovela sveobuhvatan napad na infrastrukturu u različitim delovima Ukrajine, zbog čega je 80 odsto stanovnika glavnoga grada Kijeva ostalo bez vode, a „stotine mesta“ bez struje.

Ukrajinska vojska je izvestila da je „više od 50 krstarećih raketa“ palo na Ukrajinu, dva dana pošto je Moskva optužila Kijev da je dronovima napao njenu flotu u Crnom moru.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je da su „sve mete pogođene“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski u ponedeljak uveče je rekao da je telefonom razgovarao s nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i zahvalio mu na pošiljci protivvazdušnog oružja koje ipak nije moglo presresti sve ruske rakete.

„Moramo postaviti protivvazdušni štit iznad Ukrajine“, napisao je na Tviteru.

U Kijevu, gde su novinari AFP-a u ponedeljak rano čuli barem pet eksplozija, „80 odsto stanovnika“ je bez vode, objavio je na Telegramu gradonačelnik Vitalij Kličko, dodajući da je „350.000 domaćinstava bez struje“.

Premijer Denis Šmigal rekao je da je „raketama i dronovima gađano deset oblasti, pri čemu je oštećeno 18 objekata većinom povezanih s energetskim sistemom“.

„Stotine mesta“ je ostalo bez električne energije „u sedam ukrajinskih oblasti“, dodao je.

Ovi novi sveobuhvatni napadi događaju se pošto je Moskva za vikend objavila da više neće učestvovati u ugovoru o izvozu ukrajinskih žitarica životno važnih za ceo svet.

Predsednik Zelenski je nakon razgovora s UN-ovim glavnim sekretarom Guterešom rekao da je njegova zemlja odlučna u nameri da „i ubuduće bude garant svetske prehrambene sigurnosti“ i nastavi izvoz žitarica.

„Razgovarao sam s UN-ovim glavnim sekretarom Guterešom. Potvrdio sam da će se Ukrajina zauzimati za ugovor o izvozu žitarica“, napisao je Zelenski na Tviteru.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter