Izvor: Tanjug
23.08.2023 u 07:45
0

NIKO NE ZNA PRAVI RAZLOG: Kineski predsednik bez objašnjenja preskočio prvi dan samita BRIKS-a

Kineski predsednik Si Đinping nije se pojavio na prvom samitu BRIKS-a u Johanesburgu, a njegov govor je pročitao ministar trgovine Kine Vang Ventao.

Iako je doputovao u Južnu Afriku u ponedeljak uveče, Si je preskočio prvi dan samita, međutim iz njegovog tima nije dato nikakvo objašnjenje.

Generalna direktorka Indo-pacifičkog programa u Nemačkom Maršalovom fondu Boni Glejzer napisala je na društvenoj mreži X (Tviter) da bi odsustvo kineskog premijera moglo da znači da nešto nije u redu.

PUTIN NA SAMITU : BRIKS doprinosi jačanju socijalno-ekonomskog razvoja naših država

Horhe Gvahardo, bivši ambasador Meksika u Pekingu, poručio je da bi Sijevo odsustvo trebalo da bude velika vest u medijima.

„Nenajavljeno odsustvo, posebno na multilateralnom forumu koji NR Kina retko propušta, zaista je vredno vesti. Nešto sigurno nije u redu“, rekao je Gvahardo.

Si se sastao sa južnoafričkim predsednikom Sirilom Ramafosom, a očekivalo se da će prisustvovati večeri koju je organizovao njegov domaćin, međutim kineski predsednik se nije pojavio.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter