Izvor: tanjug
15.08.2022 u 15:12
0

ODGOVOR NA POSETU AMERIČKIH KONGRESMENA: Kina poslala 30 aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu

Kineska narodnooslobodilačka armija poslala je danas 30 ratnih aviona i pet ratnih brodova prema Tajvanu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Tajvana.

TAJPEJ SE RADUJE NASTAVKU SARADNJE SA VAŠINGTONOM: Tajvan i SAD su uvek bili odani partneri koji dele demokratske vrednosti!

Od 17 časova po lokalnom vremenu tajvanske oružane snage su zabeležile pet brodova i 30 aviona Narodne oslobodilačke armije Kine, od kojih je 15 prešlo središnju liniju Tajvanskog moreuza, navelo je Ministarstvo na Tviteru, prenela je agencija RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Narodnooslobodilačka vojska Kine izvela je vežbe u oblasti ostrva Pengu, koja se nalaze u južnom delu Tajvanskog moreuza, navodi se u saopštenju Istočne borbene komandne zone Narodnooslobodilačke armije Kine (PLA) objavljenom na društvenoj mreži Vičet.

Tokom zajedničkih borbenih vežbi i patrola, piloti istočne zone Borbene komande PLA vršili su nadzor nad arhipelagom Pengu, navodi se u saopštenju.

Portparol kineskog Ministarstva odbrane Vu Ćjan rekao je da kineska vojska ponovo sprovodi vojne vežbe i patrole oko Tajvana, kao odgovor na posetu delegacije američkih kongresmena ostrvu.

Delegacija američkih kongresmena predvođena senatorom Edom Markijem stigla je juče u dvodnevnu posetu Tajvanu.

Ranije je saopšteno da će se delegacija sastati sa visokim tajvanskim zvaničnicima kako bi razgovarali o odnosima SAD i Tajvana, regionalnoj bezbednosti, trgovini i investicijama, globalnim lancima snabdevanja, klimatskim promenama i drugim važnim pitanjima od zajedničkog interesa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter