Izvor: Tanjug
14.04.2023 u 17:28
0

SI ĐINPING NA SASTANKU SA LULOM: „Odnosi sa Brazilom diplomatski prioritet Kine“

Dvojica lidera razgovarala su i o ukrajinskoj krizi i složila se da samo dijalog i pregovori mogu dovesto do održivog izlaska iz krize.

Kina i Brazil trebalo bi da prodube saradnju u oblastima poljoprivrede, energetike i infrastrukture, rekao je danas kineski predsednik Si Đinping.

KINA KORAK BLIŽE NAPADU NA TAJVAN? Si Đinping naredio povećanje borbene obuke

Na sastanku sa predsednikom Brazila Luizom Inasijom Lulom da Silvom u Pekingu, Si je rekao da su odnosi sa Brazil diplomatski prioritet za Peking.

Lula je u sredu stigao u Šangaj u zvaničnu posetu Kini, a pre sastanka sa Sijem rekao je da dve zemlje imaju izvanredan odnos koji svakim danom postaje sve jači.

– Brazil i Kina moraju da rade zajedno kako naš odnos ne bi bio samo komercijalnog karaktera – rekao je Lula.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter