Izvor: Tanjug
14.04.2023 u 18:05
0

„POKRIVANJE NAJRIZIČNIJIH MESTA“: Finska gradi ogradu na granici sa Rusijom

Finske vlasti započele su izgradnju početnog dela ograde od tri kilometra u blizini graničnog prelaza sa Rusijom na jugoistoku zemlje, koji planira da završi u junu.

Projekat ima za cilj poboljšanje nadzora i bezbednosti, a finske vlasti navode da neće pokrivati celu dužinu granice od 1.343 kilometara, već je plan da se pokriju najrizičnija mesta.

Deo projekta biće i izgradnja pontonskih puteva od betona za prelazak preko močvara.

ČIJI JE BAHMUT: Ukrajinski ili ruski?

Ranije ovog meseca, Finska se pridružila NATO-u nakon što je podnela zahtev za članstvo usled ruske invazije na Ukrajinu. Zvanični Helsinki je istovremeno povećao troškove odbrane i nabavku oružja i municije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter