Izvor: Kurir.rs
14.04.2023 u 18:24
0

DŽENET JELEN OPOVRGAVA TVRDNJE: „MMF ima adekvatne resurse, ali su potrebne reforme“

Jelen je u sredu zatražila od SB da ove godine sprovede dodatne reforme, kako bi ta finansijska institucija bila sposobna da još više pomogne zemljama u razvoju.

Ministarka finansija SAD Dženet Jelen rekla je danas da Međunarodni monetarni fond ima adekvtane resurse da se izbori sa globalnim finansijskim izazovima, ali treba da sledi „fer i jednostavne“ reforme koje održavaju ekonomsku veličinu zemalja članica MMF.

Da li Dženet Jelen pokušava da zatašaka enormne posledice? „Svetska ekonomija i dalje pod rizicima, ali su sada njeni izgledi bolji“

Jelen je, takođe, navela u saopštenju rukovodstvu MMF da je želela da Svetska banka implementira dalje reforme za povećanje kreditiranja za klimu i druge globalne potrebe uoči godišnjeg sastanka MMF i Svetske banke (SB) koji je zakazan u oktobru, u Marakešu u Maroku, preneo je Rojters.

Jelen je u sredu zatražila od SB da ove godine sprovede dodatne reforme, kako bi ta finansijska institucija bila sposobna da još više pomogne zemljama u razvoju.

Neke od reformi u tom pravcu su već usvojene, ali Jelen smatra da se SB ne udaljava od svog tradicionalnog rada.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter