Izvor: BSC Happy
13.04.2023 u 15:50
1

KINA KORAK BLIŽE NAPADU NA TAJVAN? Si Đinping naredio povećanje borbene obuke

Kako prenose strani mediji, Kina je možda korak bliže napadu na Tajvan, s obzirom na to da su sve učestalije borbene obuke oko obale Tajvana.

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je na povećanje borbene obuke tokom posete vojnim snagama, posle trećeg dana kineskih vežbi u demonstraciji sile oko obale Tajvana, preneli su strani mediji. 

Podsećamo, Kineska vojska je u ponedeljak objavila da je „spremna za borbu“ nakon što je završila trodnevne borbene vežbe velikih razmera oko Tajvana koje su simulirale zatvaranje ostrva kao odgovor na prošlonedeljno putovanje tajvanskog predsednika u SAD.

„SPREMNI ZA BORBU“: Kineska vojska kreće na Tajvan?

Vojni stručnjaci kažu da vežbe služe i kao zastrašivanje i kao prilika za kineske trupe da vežbaju zatvaranje Tajvana blokiranjem pomorskog i vazdušnog saobraćaja, što je važna strateška opcija koju bi kineska vojska mogla da iskoristi u slučaju da upotrebi vojnu silu da zauzme Tajvan.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “KINA KORAK BLIŽE NAPADU NA TAJVAN? Si Đinping naredio povećanje borbene obuke”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter