Izvor: Sputnjik
24.10.2022 u 13:39
0

OGLASIO SE LAVROV: Rusija će u UN pokrenuti pitanje o „prljavoj bombi“

Rusija namerava da pokrene u Ujedinjenim nacijama pitanje o pripremi „prljave bombe“ od strane Kijeva, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Sergej Lavrov rekao je da je Zapad primenio diplomatski teror nad zemljama u razvoju kako bi Generalna skupština UN mogla da donese antirusku rezoluciju!

– Nakon jučerašnjih telefonskih razgovora ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i njegovih kolega iz Francuske, Velike Britanije, Turske, ali i sa šefom Pentagona (Lojdom) Ostinom, preduzeli smo neophodne korake da ovo pitanje pokrenemo u međunarodnim strukturama, pre svega u UN u NJujorku, a danas će naši predstavnici to raditi u nadi da će se zainteresovano i stručno razgovarati o problemima kojih ćemo se dotaći – rekao je ministar odgovarajući na zahtev za komentar na saopštenja o mogućim provokacijama Kijeva uz upotrebu „prljave bombe“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Lavrov je dodao da Rusija još nema informacije da će IAEA poslati svoje stručnjake u Ukrajinu nakon izjava Moskve da Kijev priprema „prljavu bombu“.

– Što se tiče izjave (ukrajinskog ministra spoljnih poslova Dmitrija) Kulebe da je generalni direktor IAEA (Rafael) Grosi pristao da pošalje misiju eksperata, nemam takve informacije. Imam informaciju da je Grosi takav zahtev primio i on je, odlazeći u inostranstvo, rekao da će ovaj zahtev biti razmotren – rekao je Lavrov novinarima.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter