Izvor: Sputnik Srbija
23.07.2022 u 15:36
0

ORBAN: DO 2030. NAGOMILAĆE SE PROBLEMI ZAPADA! Cilj Mađarske mora da postane „strategija uspešnog lokalnog izuzetka u globalnoj krizi“

Mađarska mora da se spremi za 2030. godinu kako bi ostala „uspešan lokalni izuzetak“ u periodu globalne krize koja će pogoditi Evropu i Sjedinjene Američke Države, izjavio je mađarski premijer Viktor Orban.

Moramo da se pripremimo za 2030. godinu. Smatramo da je to najvažniji horizont. Do data će se nagomilati problemi zapadnog sveta. SAD će pogoditi ozbiljna kriza. U evropskim zemljama je skoro neizbežna ekonomska recesija, koja takođe može da izazove političke oluje. Upravo tada moramo biti u odličnoj formi: potrebna nam je diplomatska, ekonomska, intelektualna i vojna snaga“, objasnio je Orban.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

ORBAN: SUKOB U UKRAJINI OZNAČAVA KRAJ ZAPADNE DOMINACIJE I POJAVU MULTIPOLARNOG SVETA! „Sankcije nisu uzdrmale Moskvu, a Evropa je u nevolji!“

Prema njegovim rečima, cilj Mađarske mora da postane „strategija uspešnog lokalnog izuzetka u globalnoj krizi“.

„Moramo se držati dalje od rata, migracija, ludila oko rodne ravnopravnosti, globalnog minimalnog poreza i panevropske recesije. Uspeli smo da ostanemo po strani od svega toga tokom 2010. i 2020. godine, iz svake krize izlazili smo jači, nego kada smo ulazili u njih“, dodao je premijer.

On je naveo koje mere predviđa ta strategija: pogranična zaštita, porodica kao temelj društva, velike vojno-industrijski projekti, diverzifikacija izvora energije, korišćenje tehnoloških promena, priliv stranog kapitala kako sa Istoka, tako i sa Zapada, korišćenje tranzitnih mogućnosti zemlje, politička stabilnost, duhovne osnove i nacionalne ambicije.

„Da bismo sačuvali naše nacionalne ambicije tokom predstojećeg teškog perioda, moramo ostati zajedno, a zajedno sa otadžbinom treba da ostanu Transilvanija i druga područja gde žive Mađari u Karpatskom basenu“, zaključio je Orban.

Ranije je mađarski parlament usvojio rezoluciju po pitanju stava te zemlje o budućnosti Evropske unije, u kojoj se navodi da sadašnji EU sporazumi „nisu adekvatna osnova za saradnju u vreme krize“.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter