Izvor: Tanjug
25.09.2022 u 09:39
0

„OVO JE NAJSTRAŠNIJA STVAR KOJU SAM VIDEO“: Oluja Fiona načinila ogromnu štetu u Kanadi!

Snažna oluja „Fiona“ zahvatila je istočni deo Kanade zbog čega je stanovništvo evakuisano, dalekovodi i drveće oboreno, dok su mnogi domovi pretvoreni u gomilu ruševina.

Američki Nacionalni centar za uragane (NHC) saopštio je da je centar oluje sada u zalivu Svetog Lorensa nakon što je prošao Novu Škotsku, preneo je Rojters.

NHC je saopštio da je oluja „Fiona“, nakon što je uzela danak u Novoj Škotskoj i Ostrvu Princa Edvarda, pogodila Njufaundlend i istočni Kvebek, ali da će verovatno oslabiti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Port-o-Bask, na jugozapadnom kraju Njufaundlenda sa 4.067 stanovnika, proglasio je vanredno stanje i evakuisao delove grada koji su poplavljeni, izjavio je gradonačelnik Brajan Baton.

Nekoliko kuća i stambena zgrada završili su u moru, rekao je Rene Roj, glavni urednik „Vrekhaus viklija“ u Port-o-Basku, za kanadsku televiziju.

– Ovo je najstrašnija stvar koju sam ikada video u svom životu – rekao je Roj, opisujući mnoge domove kao samo gomilu ruševina u okeanu.

Policija istražuje da li je jedna ženska osoba nastradala tako što je završila u moru, javio je CBC.

Kanadski premijer Džastin Trudo održao je jutros sastanak sa članovima vladinog tima za hitne slučajeve i o tome će obavestiti kasnije novinare, izjavila je njegova portparolka.

– Naša vlada je spremna da podrži pokrajine dodatnim resursima – naveo je na Tviteru.

U udaru oluje Fiona, koja je pre skoro nedelju dana pogodila Portoriko, nastradalo je najmanje osam osoba.

Kanadska vojska upućena je u područja pogođena olujom „Fiona“, gde je bujica nosila kuće, vjetar kidao krovove, dok širom provincija na atlantskoj obali nema struje.

VANREDNO STANJE NA FLORIDI Guverner Ron De Santis upozorava na da tropska oluja “Jan“ ima potencijal da preraste u veliki uragan!

„Fiona“ je nakon prolaska preko Kariba juče u ranim jutarnjim časovima kao tropski ciklon stigla do obala Nove Škotske, ostrva Princ Edvard, Njufaundlenda i Kvebeka sa udarima vetra jačine uragana, praćena jakom kišom i visokim talasima.

Ministar odbrane Kanade Anita Enand rekla je da će vojska pomagati u uklanjanju oborenih stabala i drugih predmeta, obnovi saobraćajnih veza te da će to činiti sve dok bude potrebno.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter