Izvor: tanjug
03.02.2021 u 14:51
0

OVO JE NOVI ITALIJANSKI PREMIJER Bankar u stilu „Super Maria“

Mario Dragi nikada nije izbegavao izazove, od spašavanja ugleda Italijanske centralne banke do spašavanja evra, a sada se sprema da preuzme još teži zadatak.

PROČITAJTE 

PREDSEDNIK VUČIĆ SE SASTAO SA ČEN BO: Razgovor sa ambasadorkom Kine u Predsedništvu Srbije (FOTO)

ČEDA UZVRAĆA UDARAC: Mariću, zbog OVOGA sam ustao protiv Šešelja i Bokana

NIKADA BOLJI ODNOSI MAĐARSKE I SRBIJE Vučić: Odličan sastanak sa prijateljem Ištvanom Pastorom (FOTO)

Nešto više od godinu dana nakon što je napustio predsedništvo Evropske centralne banke sa sedištem u Frankfurtu, Dragi (73) je dobio mandat od predsednika Italije Serđa Matarele da reši politički haos u Rimu i formira 67. posleratnu vladu, preneo je Rojters. Od čoveka koji je zbog svoje karijere zaslužio nadimak „Super Mario“, očekivanja su veoma velika.

Ukoliko bude uspešan, Dragi će zaokružiti izvanrednu karijeru i mogao bi da bude kandidat za sledećeg šefa države 2022. godine. Urban, kosmopolitski nastrojen i blage naravi, Dragi nikada nije pravio dramu od krize, navodi britanska novinska agencija. Bio je ključna ličnost u turbulentnim ranim 90-im kada je Italija bila prisiljena da napusti evropsku razmenu mehanizma kursa, devalvirao je svoju valutu i suočio se sa rizikom da neće moći da se pridruži evropskoj monetarnoj uniji.

OVO MORATE ZNATI

DR ŠEKLER SE UKLJUČIO U „DOBRO JUTRO SRBIJO“: Objasnio ko sme da primi vakcinu i zbog čega vakcinisani ŠIRE KORONU!

DEDA PRIJAVIO SILOVANJE: Otac optužen da je OBLJUBIO maloletne ćerke u Pančevu!

SUDAR TITANA: Jovana Jeremić i Milomir Marić između dve vatre!

Tada su mediji smislili nadimak „Super Mario“ zbog njegove frenetične aktivnosti na mestu generalnog direktora trezora. Nakon odlaska iz Italije da bi postao potpredsednik Goldman Saksa u Londonu od 2002-2005, Dragijeva reputacija kao kriznog upravnika ponovo izbija u prvi plan kada je pozvan u Rim da reguliše sredstva italijanske centralne banke, jer je prethodni guverner Antonio Facio bio smenjen zbog korupcionaškog skandala.

Reputacija u Centralnoj banci Italije otvorila mu je put za uspon na mesto predsednika Evropske centralne banke od 2011. do 2019. godine. Pojedini analitičari smatraju da će novi zadatak za Dragija biti nemoguća misija i da ima više šansi da ne uspe nego da postigne uspeh.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter