Izvor: HAPPY BSC
07.12.2022 u 21:03
0

„Ovo sada je samo frontovski rat, prava velika OFANZIVA desiće se početkom naredne godine“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 287. dan rata u Ukrajini.

Naši sagovornici koji su govorili o trenutnim najznačajnijim sitaucijama i ostalim temama u vezi sukoba u Ukrajini bili su:  dr Aleksandar Mitić – Institut za međunarodnu politiku i privredu, dr Slobodan Janković – Centar za konzervativne studije i Dragan Petrović – naučni savetnik. 

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ukrajina ima velike probleme, sama država ne može da funkcioniše na pravi način zbog krize koja ih je zadesila, istakao je dr Petrović i dodao da do Nove godine možemo očekivati veći pomak. 

– Situacija je danas takva da je evidentno da Rusija pojačava svoje udare tamo gde ima inicijativu, odnosno to je bitka za Donbas. Otežana je situacija ruske strane. U Bahmutu traju žestoke borbe, teško je reći koliko ima ukrajinskih snaga, Rusija je prodrla  na više strana, ruske trupe se ukopavaju, to znači da je ruska strana na dobitku, zato što su njihove snage veće, a Ukrajina je samim tim na gubitku. Do nove godine se očekuje veći pomak kada je u pitanju Bahmut. Ukrajinska strana ima velike probleme da sama država funkcioniše, jer novca nema, kriza je u svakom pogledu, rekao je Petrović. 

„Neko namerno u ukrajinskim vlastima radi da bi se što više Ukrajina uništila“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

-Ne treba očekivati da će bilo koji faktor doneti neku drastičnu promenu, ono što je sigurno je da neće biti velikih ofanziva sa dubljim prodorima. Ukrajinske snage još uvek nemaju dovoljan kapacitet. Efekti ruske ofanzive u Donbasu će biti kumulativne. S obzirom na sve okolnosti, ja očekujm da dođe do manjeg napretka, očekivano za mesec dana recimo.Velika ofanziva će uslediti početkom naredne godine. Imamo podatke da je oko 150 000 vojnika još uvek u procesu obuke, znači da Rusija itekako ima sa čim da izađe na teren, istakao je dr Mitić.

dr Aleksandar Mitić osvrnuo se i na vest da je Zelenski postao ličnost godine i istakao da to i nije toliko značajna stvar kada je reč o ratu. 

-Zelenskom medijski nastup jako znači, njegov PR tim je po njegovom ličnom mišljenu jako dobar. To što je postao ličnost godine, to ne znači da taj magazin koji ga je imenovao da on i podržava to što Zelenski radi, zaključio je dr Aleksandar Mitić. 

Svima je do sada jasno da Rusija ne koristi sve svoje kapacitete i kada je vojska u pitanju, a i kada je reč o oružju, dr Slobodan je istakao da je teško predvideti kada će se šta desiti, ali da je očigledno da je trenutni izgled rata onakav kakav Rusija želi da bude, tačnije rat je još uvek samo frontovski zato što Rusija još uvek ne koristi sve svoje moći. 

– Bahmut je pao pa su ga ukrajinci vratili. Ovo ratovanje, tačnije ovakav način ratovanja je posledica toga da Rusija koristi malo vojnika, oni nemaju trenutno vojsku na terenu koja bi mogla da izvede veliku ofanzivu. To smo očekivali prvo novembra, sa novim mobilisanim vojnicima, međutim , to se nije desilo. Jako je teško predvideti šta će se i kada desiti. Upravo zato što Rusija još uvek ne koristi svoje kapacitete, rat je ovakav, sa malim pomeranjima, ovo je ustvari za sada samo frontovski rat, rekao je dr Slobodan Janković. 

Emisije „AKTUELNOSTI“ možete pratiti i na zvaničnom youtube kanalu: Aktuelnosti TV Happy

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter