Izvor: TANJUG
12.10.2023 u 22:38
0

PALESTINSKI LEKAR: Između 30 i 40 odsto ranjenih u napadima Izraela na Gazu su deca

Deca čine između 30 i 40 odsto ranjenih u nedavnim izraelskim vazdušnim napadima na Gazu, izjavio je danas britansko-palestinski hirurg Gasan Abu-Sita, obraćajući se iz bolnice Al Avda u Gazi.

– Ogromna većina ranjenih dolazi iz ruševina sopstvenih domova – rekao je on i dodao da deca i drugi pacijenti bivaju hospitalizovani sa ranama od eksplozije, gelera, komada zidova koji lete, ili su zgnječeni ruševinama sopstvenih domova.
– Sve ove povrede su izuzetno kontaminirane i zahtevaju operacije i ponovljene operacije’ – rekao je Abu-Sita i dodao da će toj deci biti potrebno više opracija, „kao što je bilo i u prethodnim sukobima u Gazi, ili u Siriji, Jemenu i drugde“.
– Ovo je potpuno preplavilo zdravstveni sistem, koji je već bio na kolenima posle 15 godina opsade – rekao je on, aludirajući na strogu kontrolu Izraela nad protokom robe poslednjih godina, kao i na strogu kopnenu, morsku i vazdušnu blokadu Pojasa Gaze. Istakao je da gotovo da više nema najosnovnijeg medicinskog materijala.
On je stigao u Gazu iz Londona u nedelju, rekavši da je to morao da učini jer je “kao Palestinac primoran da se stalno vraća i pomaže svom narodu koji je ovde pod stalnim napadima“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter