Izvor: Tanjug
05.09.2023 u 17:50
0

PESKOV OTKRIVA: „Putin i Si nisu koordinirali odluku da ne učestvuju na samitu G20“

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov kineski kolega Si Đinping odvojeno su odlučili da ne učestvuju na samitu G20 u Nju Delhiju narednog vikenda i nisu o tome razgovarali, rekao je danas protparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je na pitanje da li su Putin i Si koordinirali odluku o neučešću na samitu, objasnio da su dvojica lidera odluke doneli na osnovu sopstvenih rasporeda.

Mediji su ranije objavili da će rusku delegaciju na samitu predvoditi ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, dok će kinesku predvoditi premijer Li Ćiang.
Indija predsedava G20 od 1. decembra 2022. godine Samit u Nju Delhiju će biti održan 9. i 10. septembra.

OGLASIO SE PESKOV NAKON SASTANKA: Pregovori Putina i Erdogana bili produktivni, evo koje je detalje otkrio!

Pozvani su lideri svih država G20 i još devet zemalja -Bangladeša, Egipta, Španije, Mauricijusa, Nigerije, Holandije, UAE, Omana i Singapura.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter