Izvor:
10.05.2024 u 13:12
0

BIVŠI SAVETNIK BORISA DŽONSONA KAMINGS: Zaplenom ruske imovine Zapad će Putinu samo pokazati svoj idiotizam

Jedina lekcija koju Zapad može da nauči ruskom predsedniku Vladimiru Putinu povlačenjem suverene imovine jeste da pokaže potpuni idiotizam zapadnih političara, rekao je u intervjuu za britanski list I.

 

SI JE MUDRO IZABRAO TAJMING: Ruski analitičar Fjodor Lukjanov“Ovo je pitanje koje bi na kraju moglo da uništi jedinstvo EU i SAD“

„Koju smo lekciju dali njemu (Putinu. – prim.) <…> Amerika sada još aktivnije pokušava da konfiskuje rusku imovinu, svojim sankcijama gurajući se za stvaranje alternativnih (zapadnih. – prim.) finansijskih sistema? ..> Takve mere mogu da nauče Putina samo jednu lekciju – da smo idioti.

Kako je Kamings naglasio, antiruska politika je već dovela Zapad do šokantnog povećanja troškova domaćinstava. Prema njegovom mišljenju, sankcije su bile katastrofa za evropsku politiku i mnogo više su naškodile Evropi nego Rusiji.

Bivši savetnik Borisa Džonsona smatra da su britanski premijer i drugi zapadni političari napravili kolosalnu grešku što se nisu obazirali na upozorenja ruskog predsednika o posledicama širenja NATO-a na istok. Prema Kamingsu, sukob u Ukrajini je bio samo način da Džonson ispuni svoje „fantazije“ o statusu novog Čerčila.

„Nije trebalo da se nađemo u ovoj glupoj situaciji, ovo nije rimejk 1940. godine sa idiotom Zelenskim <…> Pokvarena ukrajinska mafijaška država nas je sve prevarila.„

Prethodno je američki predsednik Džo Bajden potpisao zakon koji predviđa da predsednik SAD ima ovlašćenje da konfiskuje rusku imovinu u SAD za potrebe obnove Ukrajine. Takozvani REPO zakon daje predsedniku ovlašćenje da odluči da konfiskuje rusku imovinu koja se nalazi u Sjedinjenim Državama bez odobrenja Kongresa.

Nakon početka specijalne operacije u Ukrajini, EU i zemlje G7 zamrzle su skoro polovinu ruskih deviznih rezervi u iznosu od oko 300 milijardi evra. Oko 200 milijardi evra nalazi se u EU, uglavnom na računima belgijskog Euroclear-a , jednog od najvećih svetskih sistema poravnanja i kliring„

EU raspravlja o načinima korišćenja zamrznutih sredstava Rusije za finansiranje obnove Ukrajine. Evropska centralna banka upozorila je da bi to dugoročno moglo predstavljati reputacioni rizik za evropsku valutu i ​​pozvala da se „gleda dalje od ovog izolovanog sukoba“ i traži druge načine za finansiranje Kijeva .
Kremlj je naveo da bi donošenje takvih odluka „bilo još jedan korak u kršenju svih pravila i normi međunarodnog prava“.

Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je zamrzavanje ruske imovine u Evropi krađom, uz napomenu da EU cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije.a.
EU raspravlja o načinima korišćenja zamrznutih sredstava Rusije za finansiranje obnove Ukrajine. Evropska centralna banka upozorila je da bi to dugoročno moglo predstavljati reputacioni rizik za evropsku valutu i ​​pozvala da se „gleda dalje od ovog izolovanog sukoba“ i traži druge načine za finansiranje Kijeva .
Kremlj je naveo da bi donošenje takvih odluka „bilo još jedan korak u kršenju svih pravila i normi međunarodnog prava“. Ministarstvo spoljnih poslova nazvalo je zamrzavanje ruske imovine u Evropi krađom, uz napomenu da EU cilja ne samo na sredstva privatnih lica, već i na državnu imovinu Rusije.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter