Izvor:
23.01.2024 u 22:11
1

PLAČE I MOLi ZA POMOĆ GDE GOD MOGU: Ukrajini je hitno potrebna vojna pomoć, odlaganje košta. Ponovo napadnuti Harkov i Kijev

Ukrajini je hitno potrebna pomoć saveznika i partnera, jer svako kašnjenje u zadovoljavanju potreba ukrajinske vojske tokom rata sa Rusijom košta ljudskih života, izjavio je šef kabineta predsednika Ukrajine Andrij Jermak. „Naši vojnici, naši heroji čuvaju teritoriju, ali je to izuzetno teško s obzirom na nedostatak artiljerijske municije“, rekao je on, saopštila je pres služba predsednika.

 

Jermak je naglasio da je tokom invazije u punom obimu Ukrajina uspela da oslobodi više od 50 odsto svoje okupirane teritorije. „Ali, naravno, bez granata, kao i bez niza drugih stvari važnih za borbu, našim vojnicima je danas izuzetno teško.

Dakle, bez sumnje, još jednom ću naglasiti: hitna podrška je izuzetno važna za nas, jer su u ratu cena vremena izgubljeni ljudski životi“, istakao je savetnik Zelenskog. On je poručio da Ukrajina nije spremna da ustupi svoje teritorije.

„Nismo spremni ni na kakve kompromise i ustupke po pitanju naše nezavisnosti, suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i naše slobode“, rekao je Jermak. Dodao je da i pored toga što se u svetu trenutno vode razni sukobi i ratovi, Ukrajina ostaje prioritetna tema, jer je to, kako je naveo, najveći rat u Evropi od Drugog svetskog rata. Zbog toga se, zaključio je Jermak, sve više zemalja pridružuje procesu pronalaženja mirnog rešenja zasnovanog na ukrajinskoj formuli mira.

Rusija je izvela raketne udare na Kijev i drugi po veličini grad u Ukrajini, Harkov, saopštili su danas ukrajinski zvaničnici. „Eksplozije u gradu! Detalji kasnije. Ne napuštajte skloništa“, napisao je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko na Telegramu. Sergej Popko, šef vojne administracije regiona saopštio je da su sistemi protivvazdušne odbrane angažovani na odbijanju ruskog raketnog napada. Popko je naveo da se kao posledica napada zapalilo nekoliko automobila u kijevskom okrugu Svjatošin, zapadno od centra prestonice, prenosi Rojters. Svedoci agencije su rekli da su čuli nekoliko talasa eksplozija u Kijevu i oko grada. Gradonačelnik Harkova Ihor Terehov objavio je na Telegramu da je Rusija izvršila udar i na taj grad. „Ponovo gađaju Harkov, već je bilo nekoliko eksplozija“, naveo je Terehov.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PLAČE I MOLi ZA POMOĆ GDE GOD MOGU: Ukrajini je hitno potrebna vojna pomoć, odlaganje košta. Ponovo napadnuti Harkov i Kijev”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter