Izvor: SD.RS
22.08.2023 u 10:45
1

„PLODONOSAN SUSRET“: Evo šta kaže Zelenski posle sastanka sa predsednikom Vučićem (FOTO)

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski oglasio se posle sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zelenski je na društvenoj mreži Iks (Tviter) naveo da je imao otvoren i iskren susret sa svojim srpskim kolegom.

Otvoren, iskren i plodonosan susret sa predsednikom Srbije. Dobar razgovor o poštovanju Povelje UN i nepovredivosti granica. O zajedničkoj budućnosti naših naroda u zajedničkom evropskom domu. Da razvijamo naše odnose, to je u našem zajedničkom interesu – naveo je ukrajinski šef države.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Ukrajine Volodimirom Zelenskim, nakon čega će razgovarati i sa grčkim premijerom Kirijakosom Micotakisom i predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem.

ZELENSKI IZRAZIO ZAHVALNOST: „Grčka će učestvovati u obuci pilota“

– Ogromna prilika da razgovaramo sa evropskim čelnicima i da sagledamo gde je naša budućnost. Jutros sam imao sastanak sa Volodomirom Zelenskim, predstoje sastanci sa Jakovom Milatovićem i Micotakisom oko podneva. Ono što je važno za ljude u Srbiji jeste da smo razgovarali i sa Ursulom fon der Lajen. I ona i Šarl Mišel su ponovili značaj agende rasta i kako EU priprema za oktobar program rasta za zemlje Zapadnog Balkana, da unapredimo naše ekonomske performanse. Osim pomoći raznim programima, subvencija, podstrek za mnoge važne stvari pre svega u zelenoj agendi, očekujem novčani priliv za zemlje Zapadnog Balkana, što svakako u današnjim uslovima za nas bi bilo veoma značajno. Razgovarali smo i o strateškim stvarima – rekao je Vučić u obraćanju nakon sastanka sa Zelenskim.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„PLODONOSAN SUSRET“: Evo šta kaže Zelenski posle sastanka sa predsednikom Vučićem (FOTO)”

  1. Kad će da ode da se izvini Lukašenku ,i da obiđe Putina da ga pita kako se bori sa neonacistima? Samo razgovara sa dušmanima koji nam trebaju kao saveznici i sapatnici u borbi za pravo,pravdu i zaštitu ljudskih prava u ovo šugavo doba, da nam dublje zariju nož u ledja, Milatovića, Zelenskog, Mišel, Eskobar.i. ….pun ….kofer srbofoba, kome to treba,osim da se izbegnu.

    10
    1
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter