Izvor: BSC Happy
30.04.2023 u 11:53
0

RUSOFOBNA HISTERIJA: Poljaci zauzeli rusku školu, Moskva gnevna

Postupajući po presudi poljskog suda, varšavske vlasti su u subotu preuzele školsku zgradu koja je služila deci ruskih diplomata i vojske, što je izazvalo ljutu reakciju Moskve.

Poljsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je zatražilo od varšavskih vlasti da potraže imovinu koju je, kako Poljska kaže, trebalo da vrati Rusija pre mnogo godina.

„ČAK JE I JEDAN AMERIKANAC PREVIŠE“: Iranski vrhovni vođa zagrmeo

 – Izvršenje sudskog izvršitelja je u potpunom dogovoru sa Ministarstvom spoljnih poslova i zasnovano na sudskom nalogu koji je poljskoj državi dao puna prava svojine na zgradu koju ruska ambasada drži u nelegalnom posedu dugi niz godina – poljsko Ministarstvo spoljnih poslova rekao je portparol Lukaš Jasina.

Policija i službenik suda došli su u zgradu koja je udaljena od ruske ambasade i nije deo diplomatskih prostorija. Dali su ruskoj strani rok do subote uveče da preda zgradu, što se i dogodilo.

Međutim, rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da su poljske vlasti „napale“ školu, rekavši da se nalazi u ruskoj ambasadi, nazvavši to „očiglednim kršenjem Bečke konvencije o diplomatskim odnosima iz 1961. godine“.

 – Ovakav drzak potez Varšave, koji izlazi iz okvira civilizovane međudržavne komunikacije, neće ostati bez naše oštre reakcije i posledica po poljske vlasti i interese Poljske u Rusiji –  navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

NJEN POTEZ JE SLEDEĆI: Sirija presrela izraelski RAKETNI NAPAD

Vlasti u Varšavi saopštile su da će zgrada biti stavljena na raspolaganje školskom sistemu u Varšavi, koji nema dovoljno prostorija. Otkako se odvojila od dominacije Moskve iz komunističke ere, Poljska je tražila da povrati niz imovine koju koristi Rusija.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter