Izvor: BSC Happy
30.04.2023 u 09:38
1

„ČAK JE I JEDAN AMERIKANAC PREVIŠE“: Iranski vrhovni vođa zagrmeo

Sjedinjene Države su nepouzdan prijatelj, a Irak ne bi trebalo da dozvoli bilo kakve američke trupe na svojoj teritoriji, rekao je u subotu iranski vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei gostujućem iračkom predsedniku Abdul Latifu Rašidu.

Iran, koji ima jake veze sa Irakom, protivi se američkom vojnom prisustvu na svojim granicama u Iraku i Zalivu, rekavši da je zapadna vojna intervencija koren nesigurnosti u regionu.

REGIONALNI SKANDAL: Milanović u Zadru dočekan zastavom VELIKE ALBANIJE

 – Amerikanci nisu prijatelji Iraka. Amerikanci nisu prijatelji ni sa kim, pa čak nisu ni lojalni svojim evropskim prijateljima –  rekao je Hamnei, preneli su državni mediji, te je dodao: „Čak je i prisustvo jednog Amerikanca u Iraku previše“, rekao je Hamnei Rašidu, koji je bio u Teheranu sa delegacijom kako bi ojačao veze između dva suseda.

Sjedinjene Države imaju oko 2.500 vojnika u Iraku da pomognu u savetovanju i pomoći lokalnim trupama u borbi protiv Islamske države, koja je 2014. zauzela teritoriju u zemlji.

 – Glavni napor Iraka je da produbi odnose sa Iranom i reši određena preostala pitanja između dve zemlje – rekao je Rašid, ne pominjući iračke veze sa Sjedinjenim Državama.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “„ČAK JE I JEDAN AMERIKANAC PREVIŠE“: Iranski vrhovni vođa zagrmeo”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter