Izvor: NOVOSTI
30.04.2023 u 16:01
0

VAŠINGTON „MENJA PLOČU“ UOČI IZBORA – NE VERUJE U USPEH KONTRAOFANZIVE: „Ukrajini nije mesto u NATO-u!“

Vašington smatra da Ukrajina ne treba da se pridruži NATO-u, a moguće teritorijalne dobiti koje Kijev planira da postigne tokom kontraofanzive mogu se obezbediti samo pregovorima, navodi list Mond, pozivajući se na evropskog diplomatu.

„UZEO BIH PIŠTOLJ I POGINUO ZA UKRAJINU“: Zelenski o danima kada su Rusi bili pod Kijevom

Prema rečima diplomate, SAD su „neprijateljski“ prema članstvu Ukrajine u NATO-u i radije joj daju bezbednosne garancije na bilateralnom planu.

– One (SAD) polaze od principa da će teritorijalni dobici u toku ukrajinske kontraofanzive biti ograničeni i da se mogu obezbediti samo u kombinaciji sa pregovorima – citira diplomatu Mond.

Prema njegovom mišljenju, Vašington želi da postigne izvesnu stabilizaciju u Ukrajini do leta 2024, uoči predsedničkih izbora u SAD.

Ranije je britanski list Tajms, pozivajući se na ranije procurele podatke američkih obaveštajnih službi, objavio da je malo verovatno da će Ukrajina postići veće uspehe u kontraofanzivi, da nije spremna za to, a najbolje što Kijev očekuje u ovom slučaju su „skromni teritorijalni dobici. „

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter