Izvor: 24SEDAM.RS
11.02.2024 u 18:45
0

POLJSKI POLJOPRIVREDNICI BOJKOTUJU HRANU IZ UKRAJNE: Blokirali granice i napali ukrajinske kamione koji prevoze žito

Protivimo se ograničenjima koja bi nam nametnuo Evropski zeleni dogovor i protivimo se prilivu nekvalitetne ukrajinske hrane u Poljsku - poručili su oni

Poljski farmeri blokirali su traktorima oko 260 glavnih puteva širom zemlje, nastavljajući protest protiv Evropskog zelenog dogovora i uvoza iz Ukrajine. Na protestu su im se pridružile kamiondžije, pčelari i šumari, koje su podržali gotovo svi sindikati poljoprivrednika u zemlji.

Blokirane su i granice ka Ukrajini, a kako prenose pojedini mediji, besni poljoprivrednici na jednom od kontrolnih punktova napali su i ukrajinske kamione koji prevoze žito.

Navodno, oni pokušavaju da isprazne žito iz kamionskih prikolica, otvarajući ih uz pomoć brusilica.

– Protivimo se ograničenjima koja bi nam nametnuo Evropski zeleni dogovor i protivimo se prilivu nekvalitetne ukrajinske hrane u Poljsku po liberalizovanim trgovinskim pravilima EU – kaže za „Euraktiv“ uzgajivač jabuka iz centralne Poljske.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter