Izvor: Alo.rs
12.09.2023 u 18:25
0

POSLEDICE ĆE SE TEK OSETITI, GRČKOJ PRETE NESTAŠICE: Oluja je sve opustošila

U Grčkoj su već primećeni prvi zastoji u snabdevanju tržišta i nestašica proizvoda kao što je na primer prijavila vodeća mlečna industrija sa sedištem u Trikali, čiji su objekti, zbog vremenskih nepogoda, dobijali velike količine vode a to je rezultira problemima u njegovoj proizvodnji.

Sa sličnim problemima, tj. nestašicama susreću se i druge kompanije, među kojima su kompanija za prirodnu mineralnu vodu sa sedištem u Kardici, kompanija za proizvodnju sira u Magneziji, ali i vinarije, pogoni za preradu voća i povrća, zbog čega će snabdevanje biti problem, pišu tamošnji mediji.

Grci u riziku od nestašica jabuka, krušaka, pšenice, govedine…

Prema podacima grčkog statističkog zavoda, region Tesalije je snabdevao domaću potrošnju 43,5 odsto jabuka, 63 odsto krušaka, 34 odsto pšenice za proizvodnju testenina, 18,3 odsto govedine, 10 odsto domaće proizvodnje krave, 22 odsto ovčijeg i 16,49 odsto kozjeg mleka, i trenutno postoji strah da će doći do nestašica ovih proizvoda.

GRČKA OD POŽARA DO POPLAVA: Potop došao nakon ekstremnih vrućina i požara, poginulo najmanje sedmoro!(VIDEO)

Zbog nevremena u Grčkoj, sada će se na potrebe tržišta morati odgovoriti uvozom proizvoda i iz inostranstva.

Ministarstvo razvoja je od prvog trenutka požurilo da nastavi sa produženjem gornje granice profitne marže osnovnih i drugih artikala kao što je hrana, međutim ova akcija ne može da preokrene povećanja do kojih može doći jer će nedostatke sirovina morati da se pokriju.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter