Izvor: Happy BSC
26.03.2022 u 09:45
0

POTEZ PUTINA KOJI JE ZAPANJIO EVROPU Jednom odlukom predsednik Rusije anulirao napore „neprijatelja“ sa zapada

Ruski predsednika Vladimir Putin odlukom da  plaćanje prirodnog gasa za neprijateljske zemlje prebaci u rublje izazvala je nervozu na zapadnim energetskim tržištima..

Ovaj potez lidera Rusije izazvao pometnju u odborima evropskih energetskih koncerna i ministarstava ekonomije zemalja EU i izazvao nezadovoljstvo njihovih predstavnika.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Naime, za Evropu i SAD sukob u Ukrajini bio je zeleno svetlo da se Rusiji uvedu do sada najoštrije sankcije. To se jako brzo odrazilo i na kupovnu moć rublje i pojavu visoke inflacije u zemlji. Ipak, odluka Putina da u buduće za svoje energente zahteva isplatu u ovoj valuti nateraće „neprijateljske zemlje“ da dolarima, odnosno evrima, kupuju rublje i tako bi se njena vrednost u početku stabilizovala, a posle i rasla.

Prema pojedinim istraživanjima Evropa uvozi 40% svojih potreba za gasom i 25% potreba za sirovom naftom iz Rusije, a alternative za sada nema. Ako bi zemlje zapada nastavile uvoz po novim pravilima tako bi bili prinuđeni da anuliraju sopstvene napore da ekonomski unište ovu zemlju.

Ipak, pitanje je da li će se ruski lider zaustaviti samo na ovome, jer Evropa takođe zavisi od ruske i ukrajinske pšenice. Građani starog kontinenta već osećaju nestašicu kroz prazne rafove i povećanje cena a ne bi bilo čudno da se pojedine zemlje okrenu ipak prema Rusiji kako bi izbegle glad i nemire unutar svojih građana. 

Putin je dodao i da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama utvrđenim u ugovorima, pošto zemlja ceni svoju reputaciju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter