Izvor: Sputnjik
06.07.2022 u 13:06
0

POTRESI U VLADI BORISA DŽONSONA! Ključni ministri podneli ostavke

U vladi britanskog premijera Borisa DŽonsona pljušte ostavke. U toku današnjeg dana ostavke je do sada podnelo još pet zvaničnika vlade.

JOŠ JEDAN SARADNIK MU OKRENUO LEĐA! Treći ministar u Džonsonovoj vladi podneo ostavku

Posle ministara zdravlja i finansija, ostavke su podnela dvojica zvaničnika Ministarstva obrazovanja, Robin Voker i Vil Kvins, dva savetnika u Ministarstvu saobraćaja i Ministarstvu energetike, Lora Trot i Felisiti Bjuken, kao i DŽon Glen iz Ministarstva finansija.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Inače, najnovije ostavke podnete su u danu kada će se Boris DŽonson suočiti sa pitanjima poslanika u parlamentu.

Podsetimo, britanski ministri zdravlja i finansija, Sadžid DŽavid i Riši Sunak, podneli su u utorak ostavke u razmaku od samo 10 minuta.

Ministri su podneli ostavke, odmah nakon izvinjenja britanskog premijera zbog postavljanja poslanika Krisa Pinčera na mesto zamenika predsednika poslaničkog kluba Torijevaca, optuženog za nedolično seksualno ponašanje.

Kvins, koji je bio zadužen za brigu o deci i porodici, objavio je da sa „velikom tugom i žaljenjem oseća da nema izbora osim da podnese ostavku“.

On je naveo i da su mu iz Dauning strita davali netačne izveštaje kada je poslat na više intervjua u ponedeljak ujutro.

Kvins je dodao da su ga kategorički uveravali da premijer Boris DŽonson nije znao ni za kakve konkretne pritužbe na račun Krisa Pinčera, pre nego što ga je postavio na funkciju u kabinetu, ističući da je to uveravanje, međutim, nije bilo istinito.

Potom je i Voker, koji je bio zadužen za škole, objavio na društvenim mrežama da je podneo ostavku, navodeći da više nema poverenja u način na koji DŽonson vodi vladu.

Felisiti Bjuken je, u pismu ostavke upućenom DŽonsonu, navela da je trenutna situacija neodrživa i da je premijer izgubio njeno i poverenje onih koji su je izabrali.

Glen je u ostavci, takođe, naveo da nema više poverenja u način na koji DŽonson vodi zemlju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter