Izvor: RT Balkan
16.09.2023 u 15:27
0

POUZDANI RUSKI IZVORI: Oružane snage Ukrajine izgubile više od 700 vojnika za nedelju dana na dva fronta

Ruska vojska uništila je i neprijateljski tenk, dva borbena oklopna vozila, 26 vozila, kao i 12 artiljerijskih oruđa.

ODBIJEN NAPAD UKRAJINSKIH DRONOVA NA KRIM: Ruska vojska zauzela 4 uporišta u pravcu Kupjanska

Ruske jedinice likvidirale su do 360 ukrajinskih vojnika u pravcu Hersona. Uništen je tenk, dva borbena oklopna vozila, 26 vozila i 12 artiljerijskih oruđa, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„U Hersonskom pravcu glavni napori su bili usmereni na sprečavanje iskrcavanja neprijateljskih diverzantsko-izviđačkih grupa na ostrva i levu obalu Dnjepra“ navodi se u saopštenju.

U krasnolimanskom pravcu ruske snage su za poslednjih nedelju dana odbile 13 napada protivnika. Kijev je izgubio 400 vojnika, 18 oklopnih vozila i naoružanje.

Dodaje se da su avijacija i brodovi Crnomorske flote u istom periodu u Crnom moru uništili 12 ukrajinskih bespilotnih čamaca i tri čamca sa desantnim grupama.

Ruska PVO je za poslednjih sedam dana oborila 270 ukrajinskih dronova i 19 projektila HIMARS.

Lider zaporoškog pokreta „Zajedno sa Rusijom“ Vladimir Rogov saopštio je da je ruska vojska naterala pripadnike jurišne grupe ukrajinskih snaga u beg u oblasti oko Rabotina u Zaporoškoj oblasti.

Prema njegovim rečima, ukrajinska vojska ima na desetine poginulih.

Poslednjih nedelja najžešće borbe vode se u ovoj oblasti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter