Izvor: sputniknews.com
13.05.2022 u 22:36
0

Predsednik Južne Osetije: Načinili smo sudbonosni korak, idemo kući u Rusiju!

Predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov poručio je da je raspisani referendum o ulasku u sastav Rusije dokaz da je republika napravila sudbonosni korak i da „ide kući, u Rusiju“.

„Uradili smo to. Načinili smo sudbonosni korak – idemo kući, idemo u Rusiju“, napisao je predsednik na svom Telegram kanalu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

HAOS U UN! Ruski predstavnik upitao Francuza: „Da li ste znali da ste u stvari Ukrajinac?“ i pokazao KAKO SE PREKRAJA ISTORIJA I VRŠI UKRANIZACIJA! (VIDEO)

S tim u vezi, on je istakao da je ponosan što je učesnik tog procesa.

„Kao građanin i kao predsednik održao sam reč pred mojim narodom“, dodao je Bibilov.

On je podsetio da Rusiju i Južnu Osetiju povezuje zajednička istorija.

„To nije samo partnerstvo ili prijateljstvo. Reč je pre o odnosu poverenja između dva brata, u kojem će stariji brat uvek shvatiti i podržati rečju i delom, a mlađi će poštovati i pomagati starijem, istovremeno u potpunosti shvatajući jednakost prava obojice. Došlo je vreme da se ujedinimo jednom zauvek, kao i da postanemo jači u ovom, sada zvaničnom savezu“, zaključio je predsednik.

Podsetimo, na sajtu predsedničkog kabineta danas je saopšteno da je predsednik Južne Osetije Anatolij Bibilov raspisao referendum o ulasku republike u sastav Rusije za 17. jul.



Moskva je priznala nezavisnost Južne Osetije, zajedno sa Abhazijom, drugom bivšom gruzinskom autonomnom republikom, 26. avgusta 2008. godine. Ranije tog meseca Rusija je stala u odbranu Južne Osetije od gruzijske vojske koja je nastojala da je vrati pod vlast Tbilisija. Moskva je nekoliko puta izjavljivala da priznavanje obe republike odražava stvarno stanje i da ne podleže reviziji. Rusija pruža veliku finansijsku i socijalno-ekonomsku pomoć razvoju Republika.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter