Izvor: sputniknews.com
13.05.2022 u 22:15
0

HAOS U UN! Ruski predstavnik upitao Francuza: „Da li ste znali da ste u stvari Ukrajinac?“ i pokazao KAKO SE PREKRAJA ISTORIJA I VRŠI UKRANIZACIJA! (VIDEO)

Vasilij Nebenzja, stalni predstavnik Rusije pri Ujedinjenim nacijama, upitao je na sednici Saveta bezbednosti francuskog kolegu Nikolasa de Rivijera da li je znao da je, prema ukrajinskom udžbeniku iz geografije, on zapravo – Ukrajinac.

Govoreći o obrazovnom programu današnje Ukrajine, Nebenzja je rekao da su „programi iz istorije i geografije pretrpeli najveće izmene“. Pokazao je udžbenik iz geografije za osmi razred koji su priredili Petar Masljak i Svetlana Kapirulina.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

IZ MOSKVE STIŽU BRUTALNE OPTUŽBE: Amerika namerno blokira zabranu biološkog oružja! Izvešćemo pred lice pravde odgovorne za vojno-biološke aktivnosti u Ukrajini Imamo UZNEMIRUJUĆE DOKAZE!

„Ako mu je verovati, onda su preci Francuza, Španaca, Portugalaca, Turaka, pa čak i Jevreja iz Ukrajine. Želim da se obratim francuskom kolegi. Nikolas, da li ste znali da ste u stvari Ukrajinac? Ne verujete? Pročitajte udžbenik“, istakao je Nebenzja.

Autori udžbenika to objašnjavaju činjenicom da su Gali, preci Francuza, zapravo iz Galicije.

Ruski diplomata je potom upitao:

„A da li ste znali da su, prema mišljenju autora udžbenika, Ukrajinci i Poljaci slovenskog porekla, a Rusi – ugro-finskog?“.

On je istakao da ti primeri svedoče o totalnoj „ukrajinizaciji“ obrazovnog procesa, kojim se bavi Ministarstvo prosvete i nauke Ukrajine. Dodao je da je 2016. godine taj resor, „uzimajući u obzir istorijske događaje poslednjih godina“, odobrio 25 nastavnih programa.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter