Izvor:
26.04.2023 u 15:56
0

„HORDE KREĆU NA BAHMUT, ČEKAMO IH“: Prigožin tvrdi da počinje kontraofnaziva

Šef ruske Vagnera Jevgenij Prigožin rekao je da se Ukrajina sprema za „neizbežnu“ kontraofanzivu i da šalje dobro pripremljene jedinice u razoreni istočni grad Bahmut, koji je mnogo meseci bio žarište borbi.

U borbenoj audio poruci objavljenoj na njegovom Telegram kanalu, Prigožin je takođe obnovio kritike ruskog bezbednosnog establišmenta, rekavši da se unutar Rusije dešava „izdaja“, pošto je kritikovao ministarstvo odbrane što mu ne šalje preko potrebne pošiljke municije. borci.

 – Danas se dobro obučene neprijateljske jedinice već bacaju u Bahmut… – rekao je on.

NIJE DOBRO! Erdogan ne izlazi na izbore?

Kontraofanziva Ukrajinaca je neizbežna“, rekao je Prigožin i dodao da očekuje da će ta kampanja početi negde posle 2. maja kada se vreme popravi i tlo očvrsnuo. Prigožin – koji se mesecima otvoreno borio sa ministrom odbrane Sergejem Šojguom oko vođenja rata – rekao je da njegove trupe trpe pet puta više žrtava zbog nedostatka podrške Moskve.

On je takođe postavio pitanje zašto ruske snage nisu pokrenule ofanzive na obližnje gradove Slavjansk ili Kramatorsk u istočnoj Ukrajini da bi ublažile pritisak na Bahmut.

Ali on je rekao da će njegove snage učiniti sve što je potrebno da zaustave svaki pokušaj Ukrajine da ponovo zauzmu grad. „Napredovaćemo po svaku cenu, samo da bismo zdrobili ukrajinsku vojsku i poremetili njihovu ofanzivu“, rekao je Prigožin.

Rusija je rekla da će joj zauzimanje Bahmuta omogućiti dalje ofanzive na istoku Ukrajine. Iako je umanjio njen strateški značaj za Moskvu, ukrajinski predsednik Volodimir Zelesnski je više puta odbijao da povuče svoje snage. Zauzimanje grada – za koji je Prigožin 11. aprila rekao da ga više od 80 odsto kontrolišu njegove Vagnerove snage – bila bi prva velika pobeda Rusije u sukobu od serije velikih povlačenja iz severoistočne oblasti Harkov i južne oblasti Herson prošle jeseni.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter