Izvor: HAPPYBSC
10.05.2024 u 08:01
1

PODRŠKA KOLEGI I ZHATEV ZA ZAŠTITU: Sindikat u Bačkoj Palanci najavio štrajk i protest zbog napada na profesora

Sindikat prosvetnih radnika Bačka Palanka najavio je za petak štajk i protest jer je bivši učenik škole u tom mestu pretukao nastavnika

Maloletnik (16 ), bivši učenik Srednje tehničke škole „9. maj“ je u sredu fizički napao profesora Z.S (65).

Sindikat je saopštio da će u petak svi njegovi članovi stupiti u jednodnevnu potpunu obustavu rada i da će se ona sprovoditi u svim školama na teritoriji Bačke Palanke.

Obustava rada zakazana je za 13 sati, kao i protesni skup pod nazivom „Dokle više?“ kao vid solidarnosti sa kolegom koji je pretučen na radnom mestu u školi.

Iz sindikata su povali kolege prosvetne radnike u opštini, bez obzira da li su sindikalno organizovani ili ne, da učestvuju u obustavi rada i protesnom skupu.

U saopštenju su pozvali i nekadašnje prosvetne radnike, roditelje učenika i sve građane koji žele da žive u sigurnom i bezbednom društvu, da se pridruže protestu.

Nadležne u Ministarstvu prosvete Srbije i resornom pokrajinskom sekretarijatu su pozvali da preduzmu konkretne mere koje će dovesti „da prosvetni radnici budu stvarno a ne deklarativno“ zaštićeni od nasilja.

Od policije, tužilaštva i suda, kako su naveli, očekuju da vinovnik napada bude u najskorije vreme procesuiran i kažnjen.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “PODRŠKA KOLEGI I ZHATEV ZA ZAŠTITU: Sindikat u Bačkoj Palanci najavio štrajk i protest zbog napada na profesora”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter