Izvor: Telegraf
22.06.2022 u 15:27
0

PROGLAŠEN NACIONALNI INCIDENT: Tragovi iskorenjenog virusa pronađeni u kanalizaciji

Tragovi polio virusa ili dečje paralize pronađeni su tokom rutinske inspekcije kanalizacije u Londonu, što je dovelo do toga da agencija za bezbednost zdravlja proglasi nacionalni incident.

Zdravstveni zvaničnici sada su veoma zabrinuti zbog širenja virusa u zajednici nakon što su uzorci sakupljeni u Londonu.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

KORONA PRESEK U SRBIJI: Ovo su najnovije brojke

Nekoliko virusa blisko povezanih sa poliom pronađeni su u uzorcima kanalizacije uzetim između februara i maja.

Virus, koji može žrtve da učini paralizovanim, detektovan je u kanalizacionom sistemu Bekton, 19 godina nakon što je dečja paraliza proglašena iskorenjenom u Velikoj Britaniji.

Nastavio je da se razvija i sada je klasifikovan kao poliovirus tipa 2 (VDPV2).

Zvaničnici veruju da je došlo do nekog širenja između blisko povezanih individua u severoistočnom Londonu, verovatno na članove porodice, i da ovi ljudi sada izbacuju soj poliovirusa tipa 2 u svojim izmetima.

Hitna istraga pokušaće da ustanovi obim širenja u zajednici i identifikuje gde se možda dešava.

Agencija za zdravstvenu bezbednost Ujedinjenog Kraljevstva izdala je upozorenje u sredu, rekavši zdravstvenim radnicima da prijave bilo kakav sumnjivi slučaj.

Stanovnicima je rečeno da provere da li su vakcinisani protiv polia.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter